Introductie medio zomer 2021: de vernieuwde SEAT Ibiza. De nieuwe Ibiza heeft een nog strakker exterieur design gekregen en een compleet vernieuwd interieur. Denk aan ventilatieroosters met LED-verlichting, een groot display en een groot aanbod aan kwalitatieve materialen. Deze auto is net als de vernieuwde SEAT Arona veiliger dan ooit.

De SEAT Ibiza heeft zijn jeugdige uitstraling behouden, maar er zijn verschillende nieuwe onderdelen toegevoegd. Kijk naar de nieuwe handgeschreven typeaanduiding op de achterkant, de nieuwe velgen in 17 en 18 inch en energiezuinige LED-verlichting.

Bekijk hier de SEAT Ibiza

Interieur SEAT Ibiza

Hoogwaardig interieur

Niet alleen het exterieur, maar het interieur heeft ook een upgrade gekregen. Veel opvallende onderdelen zijn toegevoegd, zoals ventilatieroosters met indirecte LED-verlichting. Het fraaie design van het interieur wordt nog eens versterkt met de bekledingsmaterialen die zorgen voor een unieke uitstraling. De LED-verlichting bij de ventilatieroosters vindt u normaliter bij auto's uit een hoger segment en zijn daarom exclusief bij deze vernieuwde Ibiza. Kijken we naar het multifunctioneel stuurwiel, zien we dat het bekleed is met nappaleer, wat standaard is op de sportieve Ibiza FR. 

Digitaal loopt de vernieuwde Ibiza ook zeker niet achter. Dit is te zien aan het nieuwe centrale display die standaard een diameter heeft van 8,25 inch en optioneel een diameter van 9,2 inch. In samenwerking met een Virtual Cockpit van 10,25 inch is dit een perfecte combinatie en maakt het de SEAT Ibiza volledig digitaal.

SEAT CONNECT

Natuurlijk is het fijn om altijd verbonden te zijn, zo ook met uw auto. Daarom heeft SEAT verschillende technologieën toegevoegd om dit waar te maken. Met de stembediening kunt u bijvoorbeeld verschillende handelingen uitvoeren betreft de muziek en navigatie. Zeg 'Hola Hola' en de stembediening wordt geactiveerd. Met Apple CarPlay en Android Auto kunt u uw smartphone makkelijk koppelen en besturen. SEAT CONNECT maakt het mogelijk om automatische noodoproepen te versturen. De auto beschikt namelijk over een eSIM die de oproep plaatst en belangrijke informatie automatisch naar de desbetreffende hulpdienst stuurt. Als laatste kunt u met de SEAT CONNECT app de auto laten claxoneren en kunt u de deuren ver-/ontgrendelen.  

Nog nooit zo veilig

Met de nieuwe SEAT Ibiza kunt u zorgeloos onderweg naar uw bestemming en rijdt u in alle veiligheid. Niet alleen beschikt de auto over Front Assist, Vermoeidheidsherkenning en Adaptive Cruise Control, maar ook is nu Travel Assist toegevoegd. Met Travel Assist wordt de snelheid van de auto automatisch aangepast om zo soepel met de verkeersstroom mee te rijden. Lane Assist houdt de auto tussen de wegmarkering en met Verkeersbordenherkenning hoeft u geen rekening meer te houden met de snelheidslimieten, dit wordt namelijk geregeld door de auto zelf. De auto beschikt ook nog eens over Side Assist voor de dode hoek. Hiermee kunnen radars andere weggebruikers binnen 70 meter zien in de dode hoek. U als bestuurder wordt dan meteen gewaarschuwd. Als laatst wordt grootlichtassistent leverbaar. Hiermee wordt het grootlicht automatisch aan-/uitgeschakeld op basis van tegemoetkomend verkeer.

Keuze uit motoren

De nieuwe SEAT Ibiza is leverbaar in verschillende motoren. Gaat u voor de handgeschakelde 1.0 MPI met 59 kW/80 pk, of voor de 1.0-liter EcoTSI met de vermogens 70 kW/95 (maximaal koppel 175 Nm) pk of  81 kW/110 pk (200 Nm koppel)? Bij de laatste kunt u optioneel kiezen voor een automatische zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling.