Unicum

Voor de komende jaren wordt er door Škoda de focus gelegd op het introduceren van nieuwe elektrische modellen in verschillende vormen en groottes, maar een cabriolet stond echter niet op de planning. Toch is er een eerste Škoda cabriolet naar buiten gebracht die zelfs vier zitplaatsen en vier portieren heeft. Een bijzonder model, maar of hij daadwerkelijk in productie gaat, lijkt een kleine kans te hebben.

286yf0nbzqkx_800

Ontworpen door studenten

Vele merken hebben al in het verleden cabriolets in hun modelaanbod gehad of hebben deze nog steeds. Ze zijn er in verschillende formaten en in meerdere segmenten, zoals de Volkswagen T-Roc Cabrio en de Audi R8 Spyder. Desalniettemin zijn cabrio’s met vier portieren een echte zeldzaamheid en al helemaal voor het merk Škoda. Het zijn een aantal studenten geweest van het Dual Vocational Training in Mechatronic-programma die deze bijzondere cabriolet hebben ontworpen. Dit programma is in principe een Indiase equivalent van de Škoda Vocational School in Mladá Boleslav. Hier wordt ook al gewerkt aan een camperversie van de Škoda Enyaq iV.

Niet gebaseerd op een huidig model

De ontworpen open vierzitter is niet gebaseerd op een volledig nieuw model. De studenten van Škoda hebben het dak verwijderd van de Rapid Sedan, de voorganger van de huidige Slavia (die in Nederland niet geleverd wordt). De studenten hebben deze Rapid een aangepaste bumper gegeven met gele accenten, die ook aan de zijkanten te vinden zijn en hebben zij voor de open vierdeurs een Škoda-badge ontworpen die zich kan terugtrekken in de neus van de auto. De belettering van de modelnaam op de kofferklep zou verlicht moeten zijn en het interieur is bekleed met rood leer. Daarnaast zit er in het interieur een tablet-achtig infotainmentscherm en hangt er natuurlijk een aangepast uitlaatsysteem om hem nog net iets stoerder te laten lijken. De veiligheidsgordels zijn aan de stoel bevestigd en het model heeft geen B-stijl. Toch is dit misschien wel een voorbode van een toekomstige Škoda cabriolet, wie zal het zeggen?