dsc-9641-h3-c12563a4

De Fabia RS Rally laat zijn ongekende power zien

De Škoda Fabia is momenteel het kleinste Škoda-model uit het gamma, maar zeker niet de minst spannende. In de video verder op deze pagina laat Škoda-coureur Emil Lindholm kort zien hoe spectaculair en rap de Fabia RS Rally2 is als hij zich bevindt op een rallyparcours.

De Finse coureur Emil Lindholm is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Škoda Fabia RS Rally2 die in de video te zien is. Gebaseerd op de reguliere Fabia, maar toch krijgt deze compacte Škoda opeens een heel ander gezicht.

290 pk sterk

De ideale compacte auto voor Zaterdagfamilies is de Škoda Fabia normaal, maar met de RS Rally2-versie is hij speciaal ontwikkeld om op het rallyparcours zijn kunsten te laten zien. De rallyauto kent vele verbeteringen die zijn collega-rallyauto’s laten zweten. Met maar liefst 290 pk sterke 1,6-liter turbo-benzinemotor drijft hij alle vier de wielen aan en is hij ongekend snel. Dat is wel een wereld van verschil met de 95 pk van de huidige Škoda Fabia 1.0 TSI Greentech met voorwielaandrijving.

dz7-6581-copy-c0d85a3d

Veiligheid blijft het belangrijkste

De nieuwe Škoda Fabia behoort tot de veiligste auto’s in zijn klasse (‘Best-in-class 2021’ van Euro NCAP). Om vast te houden aan de kracht van dit model, moest de Škoda Fabia RS Rally2 op bepaalde aspecten nóg veiliger zijn. De focus is gelegd op de veiligheid bij zijdelingse crashes heeft, doordat de constructeurs onder meer de stoelbevestigingen hebben versterkt. Daarnaast is er een enorme dakspoiler geplaatst, die ervoor zorgt dat er meer downforce (neerwaartse druk) komt. Hierdoor ontstaat meer grip en gaat de Fabia RS Rally2 als een speer.

De Fabia RS Rally2 video
Play

De Fabia RS Rally2 video

Emil Lindholm vertelt hier meer over het racemonster van Škoda, aangezien hij deze immers mede heeft ontwikkeld. Bovendien is hij de huidige rallykampioen van Finland. Hier laat hij in 60 seconden zien wat er allemaal zo bijzonder is aan de Škoda Fabia RS Rally2:

02-fabia-monte-carlo--new

Fabia met racelooks

Het is een sportieve auto, deze Fabia RS Rally2, toch is deze uitvoering niet zo gemakkelijk om te krijgen. Toch is er de Fabia Monte Carlo, welke ook opvalt door zijn sportieve race looks. Naast de grille zijn ook de spiegelkappen, logo’s, sideskirts en diffuser achter gitzwart van kleur. De pedalen zijn van aluminium en de sportstoelen houden u heel stevig in het zadel wanneer u gas wilt geven.