Twee jaar lang getest

De aankomende Škoda Superb en Škoda Kodiaq van de nieuwe generatie hebben succesvol een uitgebreid testprogramma doorstaan ter voorbereiding op hun wereldpremière. Gedurende een periode van twee jaar hebben deze voertuigen een indrukwekkende afstand van meer dan één miljoen kilometers afgelegd. Deze testritten hebben de auto's meegenomen naar extreme omstandigheden, variërend van een ijzige -30°C ten noorden van de poolcirkel tot een bijna 50°C in de woestijn van Arizona. Hierdoor kunnen we vol vertrouwen uitkijken naar wat deze nieuwe generatie modellen te bieden heeft.

Verschillende wegen afgelegd

Škoda heeft beide nieuwe modellen op de proef gesteld door het laten trekken van aanhangers op de uitdagende Grossglockner Hochalpstrasse. Bovendien ondergingen beide modellen grondige tests met verschillende oplaadinfrastructuur-configuraties voor de plug-in hybride varianten. Deze geavanceerde tests simuleren een gebruiksperiode van 40 jaar, waardoor de Superb en Kodiaq kunnen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen als ze eenmaal op de markt verschijnen. Johannes Neft, Bestuurslid voor Technische Ontwikkeling bij Škoda Auto, benadrukte het voortdurende streven naar kwaliteit, waarbij hij het citaat van de oprichters Laurin en Klement uit 1895 aanhaalde: "Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten." Dit werd uitgebreid getest, waarbij de voertuigen in slechts enkele maanden tijd meer dan een miljoen kilometer hebben afgelegd op diverse type wegen, wat overeenkomt met 40 jaar rijden voor een gemiddelde klant.

7.000 onderdelen

Florian Weymar, het Hoofd van Kwaliteitscontrole bij Škoda Auto, deelt bruikbare inzichten in hun productieproces. Hij benadrukt het grondige proces waarbij elk van de 7.000 individuele auto-onderdelen uitvoerig wordt beoordeeld. Deze ingrijpende testprogramma's bieden diepgaande gegevens over veerkracht, duurzaamheid en algemene kwaliteit/betrouwbaarheid. Bovendien onthullen ze essentiële informatie over thermische weerstand en zelfs de levensduur van lakken en afwerkingen. Deze aanpak stelt het team in staat om potentiële aanpassingen te identificeren en te implementeren voordat de productie begint, wat bijdraagt aan de uitstekende kwaliteit van Škoda-modellen.

Altijd en overal presteren

Vier jaar voor de lancering van een nieuw model begint het proces met virtuele tests, gevolgd door praktijktests twee jaar later. Deze uitgebreide sessies beoordelen alle aspecten van de auto, van chassis en carrosserie tot aandrijflijn en elektrische systemen, om topprestaties te garanderen. Dit wordt zelfs vereist onder de meest extreme omstandigheden. Bovendien ondergaan individuele componenten en systemen, zoals het geavanceerde DCC Pro-systeem en de innovatieve LED matrix-koplampen, rigoureuze testen op gespecialiseerde testbanken en in laboratoriumomgevingen.

Extreme confrontaties: van bittere kou tot woestijn

Al vóór hun langverwachte wereldpremière hebben de nieuwe-generatie Superb en Kodiaq een indrukwekkende reeks tests doorstaan onder de uiterste weersomstandigheden. Deze krachtige voertuigen doorstonden met gemak temperaturen van -30°C in het noorden van de poolcirkel en uitputtende proeven in de Spaanse en Afrikaanse hitte, maar ook zelfs in en de woestijn van Arizona, waar het wel 50°C was.

De resultaten van deze tests onthulden niet alleen de prestaties van deze nieuwe Škoda’s onder verschillende thermische omstandigheden, maar ook de indrukwekkende eigenschappen van hun plug-in-hybride aandrijfsystemen. Bovendien hebben de nieuwe Superb en Kodiaq op de uitdagende wegen van de Grossglockner Hochalpstrasse in de Oostenrijkse Alpen hun betrouwbaarheid als trekvoertuigen bewezen. Ze klommen met gemak hellingen met een stijgingspercentage tot wel 13%, wat ons waardevolle inzichten opleverde over rem-efficiëntie en thermoregulatie. Dit alles maakt de aanstaande wereldpremière van deze voertuigen nog veelbelovender!

Tot 100 kilometer elektrisch

Škoda heeft de nieuwste Superb en Kodiaq modellen geoptimaliseerd om de plug-in hybrides efficiënter te laten functioneren. Met de nieuwste technieken is er een indrukwekkende elektrische actieradius van wel 100 kilometer mogelijk. Het merk heeft zich volledig ingezet tijdens uitgebreide testfasen om diverse oplaadmogelijkheden en infrastructuur te evalueren. Na succesvolle afronding van dit intensieve testprogramma, zijn beide modellen nu dan echt klaar voor hun wereldpremières, die de komende weken zullen plaatsvinden. Deze toevoegingen aan Škoda's diverse modellengamma beloven een veelbelovende stap richting een duurzamere vorm van mobiliteit.

Blijf op de hoogte van beide modellen door naar de modelpagina te gaan!

Bekijk de tests
Play

Bekijk de tests