De tijdlijn van de Škoda Superb Hatchback

  • In de showroom: proefrijden mogelijk
  • Mogelijk om te bestellen
  • Vanafprijzen bekend
  • Wereldpremière en onthulling
  • Aankondiging en eerste beelden
Blijf op de hoogte

Kopen incl. BTW

€ 43.490,-

De nieuwe Škoda Superb

De nieuwe Superb is iets langer dan zijn voorganger. De Hatchback meet nu 4,91 meter (+4,0 cm) en een breedte van 1,85 meter (-1,5 cm). De Superb is 1,48 meter hoog en heeft wielbasis van een riante 2,84 meter. Mede daardoor heeft elke inzittende volop beenruimte. Daarbij biedt de nieuwe Superb zowel voor- als achterin nog meer hoofdruimte en zelfs de bagageruimtes zijn gegroeid. Die van de Hatchback heeft nu een capaciteit van 645 liter (+20 liter). 

Škoda Superb Combi bestelbaar vanaf €43.490

De nieuwe Škoda Superb Combi stationwagon is nu al bestelbaar als gelimiteerde en zeer scherp geprijsde First Edition uitvoering. 

 

Vernieuwde elementen

De vernieuwde Superb heeft een volledig digitale Virtual Cockpit van 10 inch, een head-up display en een ruim 12,9 inch vrijstaand infotainmentdisplay. Daarnaast zorgen de verbeterde Škoda Smart Dials voor eenvoudige aanpassingen, met intuïtieve toegang tot diverse toepassingen. In het interieur biedt de Superb een overvloed aan keuzemogelijkheden. Hierbij is er keuze bij de uitrusting Selection uit Loft, Lounge en de Design Selection Suite. Hij biedt ook de Design Selection L&K Suite, waarbij duurzaam vervaardigd leer wordt gebruikt met afvalwater van olijvenverwerking.

Een andere opvallende wijziging: de DSG-transmissiebediening verhuist naar het stuur, waardoor de ruime middenconsole extra opbergmogelijkheden biedt. 

Maximaal efficiënt

De nieuwe Superb valt op met zijn scherpe ontwerp, en dit wordt versterkt door geavanceerde aerodynamische elementen. De toevoeging van een afsluitbare centrale luchtinlaat en een luchtstroomregulatiesysteem dat de radiatorfan naar de remmen leidt, zorgt voor een buitengewoon gunstige stroomlijn. De Superb Hatchback behaalt een indrukwekkende Cw-waarde van slechts 0,23 (Combi 0,25), wat de algehele efficiëntie ten goede komt. Dit ontwerp weerspiegelt ook de nieuwe Škoda-designtaal, met een opvallende achthoekige grille, vooral in combinatie met de nieuwe LED Matrix-koplampen. De slanke koplampen bevatten 36 matrix-segmenten voor zowel dim- als grootlicht, en er is ook opvallende dagrijverlichting in de vorm van een kristal. Een elegante lichtstrip verbindt de slanke C-vormige achterlichten. Bovendien biedt de nieuwe Superb een breed aanbod aan wielmaten, variërend van 16 tot 19 inch, afhankelijk van de gekozen uitvoering.

Alles over Smart Dials

Het nieuwe Smart Dials-systeem omvat drie draai-drukknoppen onder het infotainmentscherm, elk met een digitaal display. Deze knoppen bieden snel toegang tot diverse autosoftware, afhankelijk van de uitrusting van het model. De buitenste Smart Dials, één voor de bestuurder en één voor de passagier, beheren comfortaspecten. Denk hierbij aan de temperatuur, stoelverwarming en -ventilatie. De actieve functie wordt dan getoond. De middelste Smart Dial kan tot wel vier functies beheren, waaronder infotainmentvolume, ventilatorinstellingen, luchtstroomrichting, slimme airconditioning, rijmodi en kaartzoom.

Mild-hybride aandrijving

De vierde generatie Superb hatchback is nu voor het eerst verkrijgbaar met mild-hybride technologie. In het instapmodel heeft een 1.5 TSI met 110 kW (150 pk) viercilinder benzinemotor die wordt aangevuld met een 48-volt riem-aangedreven startgenerator en een 48V lithium-ion batterij. Hierdoor kan er energie teruggewonnen worden tijdens het remmen. De verzamelde energie wordt opgeslagen in de batterij en kan worden gebruikt om de interne verbrandingsmotor te ondersteunen met elektrisch vermogen of om het voertuig te laten rijden terwijl de motor volledig is uitgeschakeld. 

Rij-assistentiesystemen voor optimale veiligheid

De nieuwe Superb biedt een scala aan geavanceerde rijhulpsystemen. Een primeur is het Turn Assist-systeem; deze waarschuwt voor tegenliggers bij het maken van een bocht en indien nodig automatisch ingrijpt om een botsing te voorkomen. Daarnaast is er Emergency Steering Assist, welke stuurcorrecties tussen 30 en 150 km/u verzorgt om ongevallen te vermijden, terwijl ESC ingrijpt om onder- of overstuur te voorkomen. De nieuwe Crossroad Assist maakt gebruik van radar- en camerasensoren om waarschuwingen te geven wanneer voertuigen van links of rechts naderen, en kan zelfs remmen als de bestuurder niet reageert. Exit Warning waarschuwt voor naderend verkeer wanneer een portier openstaat, met een bereik van 35 meter en een dekking van 120 graden. Met Intelligent Park Assist kan de Superb zelfs zelfstandig inparkeren.

Bestaande rijhulpsystemen zijn verbeterd dankzij geavanceerde sensoren en camera's. De geavanceerde Travel Assist maakt voertuigen in de directe omgeving nog beter zichtbaar in de Virtual Cockpit. Het Assisted Drive Basic-pakket combineert Adaptive Lane Assist en Adaptive Cruise Control met navigatie om de snelheid aan te passen bij bochten, kruisingen én rotondes. De techniek breidt zich steeds meer uit naar een nog comfortabelere rijervaring. Ook Traffic Jam Assist, dat deels geautomatiseerd rijden in druk verkeer mogelijk maakt bij snelheden tot 60 km/u, is verder geoptimaliseerd met het gebruik van Adaptieve Cruise Control en Adaptive Lane Assist. Side Assist detecteert naderend verkeer vanaf 90 meter afstand, terwijl Front Assist nu ook fietsers herkent. De nieuwe Superb biedt tevens verbeterde aandacht en alertheid met Attention en Drowsiness Assist, en komt in actie met Crew Protect Assist bij noodstops of dreigende aanrijdingen, waarbij automatisch ramen sluiten, gordels aanspannen en alarmverlichting activeren. In noodsituaties kan Emergency Assist de Superb automatisch tot stilstand brengen, een noodoproep verzenden en deuren ontgrendelen voor hulpdiensten, terwijl de interieurverlichting wordt geactiveerd.

Rijd mee met de nieuwe Superb
Play

Rijd mee met de nieuwe Superb

Duurzame materialen

Net zoals the Enyaq iV en de vernieuwde Kodiaq, wordt de gloednieuwe Superb aangeboden met een selectie van diverse Design Selections. De Superb biedt de mogelijkheid om te worden uitgerust met optionele Ergo-stoelen, bekleed met geperforeerd leder en uitgerust met verwarmings- en ventilatiefuncties, massagefuncties en geheugeninstellingen, inclusief de slimme Comfort Entry. Voor alle modellen geldt dat de bekledingsstoffen, met inbegrip van die van de dakbekleding, vervaardigd zijn van 100% gerecyclede materialen.

Tevens brengt de nieuwe Superb nieuwe innovatieve Simply Clever-functies met zich mee, zoals de Jumbo Box onder de centrale armsteun met een indrukwekkende inhoud van maar liefst 5,5 liter die is voorzien van een 12V-aansluiting, een uitneembaar opbergvak voor brillen én een houder voor display-cleaners. Ook nieuw zijn de ingebouwde houders voor smartphones aan de achterkant van de stoelleuningen en de verstelbare middenarmsteun achterin, inclusief bekerhouders en een opbergruimte voor tablets.

Andere Superb modellen

De handigheden van de Škoda Superb
Play

De handigheden van de Škoda Superb

Hoe laat je een auto verdwijnen? Rij hem in de dode hoek achter je linker- of rechterschouder. Om ongelukken te voorkomen, gebruikt Škoda Side Assist twee radars om verder te ‘kijken’ dan gewone dodehoekwaarschuwing. Zo komt u in het verkeer nooit voor verassingen te staan.