Kodiaq 2024 - significante verbeteringen

De geheel nieuwe Škoda Kodiaq markeert een significante vooruitgang in alle opzichten. Zijn krachtige uitstraling is versterkt, het nieuwe interieurconcept verbetert de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk, en de introductie van mild- en plug-in hybridetechnologie brengt deze imposante SUV naar een nieuw niveau van efficiëntie. De Kodiaq PHEV kan zelfs pronken met een elektrisch rijbereik tot wel 100 kilometer. Bovendien biedt de geheel nieuwe Škoda Kodiaq voldoende ruimte voor geavanceerde technologische voorzieningen. Elk model wordt standaard uitgerust met een automatische DSG-transmissie, terwijl de nieuwste generatie LED-verlichting een opvallende verschijning maakt.

kodiaq_boot_gif_e7f8349f

Aanzienlijke groei

Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Škoda Kodiaq met 6,1 centimeter gegroeid tot 4,76 meter. Hij is 1,86 meter breed en 1,66 meter hoog. Daarnaast bedraagt de wielbasis 2,79 meter. De bagageruimte van de vijfzitter bedraagt nu 910 liter (+75 L) en met neergeklapte achterbank zelfs 2.105 liter (+40 L). Naast de vijfzitter is de kodiaq er ook als zevenzitter, waarbij de inzittende nu 1,5 cm extra hoofdruimte hebben. Achter de derde zitrij bevindt zich een bagageruimte van 340 (+80 L). En met neergeklapte derde rij komt dit op een volume van 2.035 liter (+30 L).

Elegante uitstraling

De nieuwe Kodiaq staat voor efficiëntie, beginnend met zijn gestroomlijnde ontwerp. Dankzij de verlengde, licht aflopende daklijn, geoptimaliseerde vorm van bumpers en buitenspiegels, air-curtains en gestroomlijnde wielen heeft de Kodiaq een indrukwekkende cW-waarde van 0,282. De kenmerkende zeshoekige grille en standaard LED-verlichting dragen bij aan de elegante uitstraling. De nieuwe TOP LED Matrix LED-koplampen bieden 15% meer lichtopbrengst en een opvallende look. Door de onder elkaar geplaatste Bi-LED- en Matrixmodule voor een opvallende ‘vier-oogs-look’. De LED-achterlichten hebben een C-signatuur en zijn onderling verbonden. Afhankelijk van de uitvoering zijn er lichtmetalen velgen beschikbaar in maten van 17 tot 20 inch.

kodiaq-34dashboard

Gericht op gebruiksvriendelijkheid

Het nieuwe Kodiaq-interieur biedt extra ruimte en handige updates, zoals de DSG-transmissie-selector op de stuurkolom voor 2,1 liter extra opbergruimte in de middenconsole. De Smart Dials, draai-drukknoppen met kleurendisplay, bedienen functies zoals geluidsvolume, ventilatiekracht, smart airconditioning en navigatie-inzoom. Er zijn fysieke knoppen voor klimaatregeling en stoel-, stuur- en ruitverwarming. Standaard krijgt u een Virtual Cockpit van 10,25 inch en een centraal 10 inch touchscreen (een 13 inch scherm en head-up display zijn optioneel).  Voor optimaal zitcomfort zijn Ergo-stoelen beschikbaar, inclusief instelbare pneumatische massage.

kodiaq-seats-front

Milieuvriendelijk materiaal

Bij alle nieuwe Škoda Kodiaq modellen wordt stoelbekleding, vloerbedekking en hemelbekleding vervaardigd uit 100% gerecycled polyester. In de Kodiaq Design Selection wordt bovendien gerecycled garen met 40% natuurlijke wol gebruikt, terwijl het leder in de ecoSuite Design Selection op een milieuvriendelijke wijze is gelooid. Bekende Simply Clever-kenmerken zoals de paraplu en ijskrabbers zijn gemaakt van gerecyclede materialen, en de praktische deurbeschermers zijn behouden gebleven. Een nieuwe toevoeging aan het Simply Clever-aanbod zijn schermreinigers voor de displays.

kodiaq-sportline-fq.png-v007

Permanent online

De nieuwe Škoda Kodiaq is altijd verbonden met het internet, waardoor over-the-air updates en nauwkeurige online routeplanning mogelijk zijn. Bovendien is er voortdurende toegang tot Škoda Connect-diensten. Voor de nieuwe Kodiaq PHEV kunnen veel functies zelfs via de app online worden bediend. Dit omvat de mogelijkheid om functies zoals navigatie, klimaatregeling en sfeerverlichting online aan te schaffen en te activeren.

2023-09-07-SKODA-FCB-FILMDELUXE-1957_78ed64cd-1920x1280

Opkomst mild-hybride- en plug-in hybridetechnologie

De nieuwe 5-persoons Kodiaq biedt plug-in hybridetechnologie (PHEV) met een systeemvermogen van 150 kW/204 pk dankzij een 1.5 TSI-motor en een elektromotor. De accu van 27,5 kWh maakt een elektrische actieradius tot 100 kilometer* mogelijk. Opladen kan met 11 kW (openbare laadpunten en wallboxes) en 50 kW gelijkstroomlaadpunten.

Er is ook mild-hybridetechnologie beschikbaar. De Kodiaq 1.5 TSI mHEV (110 kW/150 pk) gebruikt een 48 volt riemaangedreven starter-generator, een lithium-ion batterij en de nieuwste generatie cilinderuitschakeling (ACT+) voor maximale efficiëntie. Let op: het 7-persoonsmodel heeft alleen deze aandrijflijn. Alle Kodiaq-modellen hebben standaard een automatische DSG-transmissie.

Design Selections

De nieuwe Škoda Kodiaq biedt, net als de Enyaq iV, vier verschillende Design Selections waaruit gekozen kan worden, elk met een unieke uitstraling. Het vlaggenschip van de serie is de sportieve Kodiaq Sportline. Opvallende kenmerken aan de buitenkant zijn onder andere de TOP LED Matrix-koplampen, de hoogglans zwarte D-stijl en diverse zwarte accenten. In het interieur vallen de sportstoelen met specifieke bekleding en metal-look afwerkingselementen op als blikvangers.

De nieuwe Škoda Kodiaq wordt vanaf medio mei bij Huiskes-Kokkeler in de showroom verwacht. Prijzen en aanvullende specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Meer weten over de vernieuwde Kodiaq? Bekijk onze modelpagina en ontdek wat er nog meer nieuw is!

Kijk hier de première terug
Play

Kijk hier de première terug