Tot 100 kilometer elektrisch rijden

De gloednieuwe Škoda Superb van de vierde generatie blijft trouw aan zijn toonaangevende erfgoed en tilt design, ruimteaanbod, comfort, luxe en technologie naar een hoger niveau. De Hatchback en Combi modellen zullen beschikbaar komen en voor het eerst introduceren we nu ook de Škoda Superb met milieuvriendelijke mild-hybridetechnologie. In deze nieuwe plug-in hybride heeft u nu een elektrisch bereik tot wel 100 kilometer. Bovendien zitten er maar liefst 28 slimme en handige Simply Clever-features in de auto. De onthulling staat gepland voor begin november, dus mis dit niet!

superb3

Unieke details

Beleef de revolutionaire nieuwe Superb-modellen: een mix van krachtige lijnen en gestroomlijnde vlakke lichtunits, die de vernieuwde designtaal van Škoda belichamen. De voorkant wordt verfraaid met een opvallend driedimensionaal effect, versterkt door schitterende crystalline-details. Laat uw ogen vallen op de unieke uitstraling van de full-LED matrixkoplampen, voorzien van zeshoekige bi-LED matrixmodules en een opvallend, nieuw Crystallinium-element. Kortom: een rijervaring als nooit tevoren!

superb1

Nog ruimer

Met een lengte van 4,91 meter, een breedte van 1,85 meter en een hoogte van 1,48 meter (Combi: 4,90/1,85/1,48 meter) biedt deze Superb een riante wielbasis van 2,84 meter. Het interieur is nu nog ruimer dan ooit tevoren, waardoor je achterin comfortabel je benen kunt strekken en de hoofdruimte op alle zitplaatsen verbeterd is. Niet alleen is de Superb Hatchback voorzien van een royale bagageruimte van 645 liter, ook de Combi gaat verder met een indrukwekkende inhoud van 690 liter (een toename van 30 liter ten opzichte van zijn voorganger). Ontdek de Superb en geniet van ongeëvenaarde ruimte en comfort voor al uw avonturen.

superb10

Interieur

Ultiem comfort en gemak, dat is het interieur van de nieuwe Superb! Bediening was nog nooit zo moeiteloos met een slimme mix van fysieke knoppen en een state-of-the-art touchscreen, allemaal centraal geplaatst. Beleef het grootste infotainmentdisplay ooit in een Superb, met een indrukwekkende 12,9-inch diameter. Maar daar houdt het nog niet op! De transmissieselector bevindt zich nu handig binnen handbereik op de stuurkolom, waardoor de middenconsole een strakke en opgeruimde uitstraling heeft. Extra opbergruimte voegt nog meer functionaliteit toe aan deze unieke rijervaring.

superb9

Het debuut van de mild-hybride

Ontdek de geavanceerde Superb (Comb)i iV, de technologische vaandeldrager van Škoda! Met zijn krachtige plug-in hybridetechnologie biedt hij een indrukwekkend systeemvermogen van 150 kW/204 pk. De batterij met een verbluffende capaciteit van 25,7 kWh (voorheen 12,7 kWh) vergroot de elektrische range tot meer dan 100 kilometer (afhankelijk van de omstandigheden). Geniet van razendsnel opladen bij openbare laadpunten en wallboxes (3,6 tot 11 kW) en zelfs snelladen tot 50 kW is mogelijk.

superb4

Krachtige motor

Daarnaast is de nieuwe Superb er ook met efficiënte mild-hybridetechnologie, inclusief de nieuwste generatie cilinderuitschakeling (ACT+). De 1.5 TSI mHEV is goed voor een vermogen van 110 kW/150 pk.

Alle motoren voldoen aan de Euro 6 emissienorm. Elke nieuwe Superb is uitgevoerd met een automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling.

superb7

Nieuwe én verbeterde veiligheidssystemen

De vierde generatie Superb is een meesterwerk in rijassistentie! Met de introductie van Turn Assist en Crossroad Assist wordt autorijden veiliger en gemakkelijker dan ooit. Turn Assist waarschuwt en activeert automatisch de rem als het systeem een botsing met tegemoetkomende voertuigen detecteert tijdens het afslaan. Crossroad Assist maakt gebruik van geavanceerde radarsensoren in de voorbumper en signaleert zelfs verkeersdeelnemers vanuit beperkt zicht, met akoestische en visuele waarschuwingen voor de bestuurder. Kies voor een indrukwekkende reis vol moderne veiligheidstechnologieën in de Superb!

superb5

360 graden zicht

Nieuwe verbeteringen in onze systemen voor uw veiligheid! Met de vernieuwde Emergency Assist bent u nog veiliger dan ooit tevoren. De geavanceerde Front Assist herkent niet alleen voetgangers, maar ook fietsers met behulp van Predictive Cyclist Protection. Bovendien biedt het gloednieuwe Top View systeem een ongekende 360-graden weergave van uw directe omgeving, dankzij vier geavanceerde camera's. En in onze splinternieuwe Superb model geniet u van de gemoedsrust van maar liefst tien airbags, inclusief een speciale airbag die ervoor zorgt dat bestuurder en voorpassagier geen contact maken bij een aanrijding. Veiligheid en comfort komen samen in de nieuwste innovaties!

Next level Simply Clever

Ontdek nu de nieuwste Simply Clever-features van de nieuwe Škoda Superb! Drie nieuwe handige innovaties maken hun debuut. Geniet van het gemak van een elektrisch bedienbare bagageruimteafdekking en de geïntegreerde houder voor tablets in de centrale armsteun achterin. Plus, elke voorstoel heeft nu aan de achterzijde een dubbel opbergvak voor tijdschriften of smartphones. Daarbij komt nog dat u het watersproeierreservoir eenvoudig bij kunt vullen dankzij de ingebouwde trechter en vindt u in de nieuwe Superb nog steeds de handige paraplu's in de portieren, diverse bekerhouders, een 12V-aansluiting en praktische haakjes in de bagageruimte. Het topmodel van Škoda beschikt maar liefst over 28 indrukwekkende Simply Clever-functies!

Ervaar het zelf vanaf het voorjaar van 2024. Dan vindt de marktintroductie plaats en worden exacte specificaties en prijzen bekendgemaakt. Bekijk de modelpagina en blijf op de hoogte