De Škoda Octavia Combi

Het nieuws over de herintroductie van de Škoda Octavia Combi als plug-in hybride in 2024 is een welkome ontwikkeling voor autoliefhebbers die de overstap naar elektrisch rijden overwegen, maar nog niet helemaal klaar zijn voor een volledig elektrische auto. Wat deze hybride aantrekkelijk maakt, is het feit dat het zowel een stekker voor opladen als een brandstofvulopening heeft. Hierdoor heb je de mogelijkheid om elektrisch te rijden en tegelijkertijd de geruststelling van een verbrandingsmotor wanneer dat nodig is.

De plug-in hybridevariant fungeert als een slim compromis, waarbij je kunt profiteren van lagere emissies en lagere brandstofkosten tijdens kortere ritten dankzij de elektrische modus. Tegelijkertijd heb je de flexibiliteit om over te schakelen naar de verbrandingsmotor voor langere afstanden of wanneer laadmogelijkheden beperkt zijn. Dit type hybride auto lijkt goed tegemoet te komen aan de behoeften van automobilisten die op zoek zijn naar duurzamere mobiliteit zonder concessies te doen aan praktische overwegingen.

Actieradius van 60 kilometer

De Škoda Octavia Combi PHEV heeft een elektrische actieradius van ongeveer 60 kilometer, wat meer is dan de gemiddelde woon-werkafstand van 26 kilometer volgens het landelijk reizigersonderzoek. Hoewel dit minder is dan bij volledig elektrische auto's, blijft het voldoende voor dagelijks gebruik en biedt het de flexibiliteit van een back-up verbrandingsmotor voor langere ritten of wanneer opladen niet direct mogelijk is.

Zuinige benzinemotor

Zodra de 13 kWh-batterij van de Octavia Combi PHEV leeg raakt, neemt de zuinige 1,4-liter TSI-benzinemotor het over, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over hoge brandstofkosten. Dankzij het kleinere accupakket laadt de batterij snel op aan de laadpaal, waardoor de auto snel weer klaar is voor elektrisch rijden. Deze combinatie van een efficiënte benzinemotor en een snelle laadtijd draagt bij aan de praktische bruikbaarheid van de plug-in hybride.

Kenmerkende Škoda-identiteit

De Škoda Octavia Combi blijft, ook als plug-in hybride, trouw aan de kenmerkende Škoda-identiteit. Met aanzienlijke bagageruimte (variërend van minimaal 490 liter tot maximaal 1.555 liter), een volledige uitrusting inclusief digitaal instrumentarium en een 10-inch multimediascherm, biedt de auto zowel ruimte als moderne technologie. Bovendien zijn er handige details zoals een ijskrabber in de tankklep, wat past bij het "Simply Clever"-concept dat Škoda kenmerkt.

Interesse in de Škoda Octavia Combi? Bekijk hier de huidige voorraad. Bekijk daarnaast via de onderstaande button de modelpagina van de Škoda Octavia Combi!

vernieuwdeskodaoctaviasportline2024-2

Nieuwe Škoda Octavia in 2e kwartaal

De vernieuwde Škoda Octavia komt in het 2e kwartaal van 2024 op de Nederlandse markt. De nieuwe Octavia krijgt een moderne look dankzij de nieuwe grille, bumpers vóór en achter en een nieuw infotainmentsysteem met ChatGPT geïntegreerd. Zoals altijd zijn er Simply Clever features die je van Škoda kan verwachten, een mild-hybride 1.5 eTSI motorisering en intelligente Park Assist die automatisch inparkeren mogelijk maakt.