Kopen incl. BTW

€ 31.490,-

Private leasen p/m v.a.

€ 529,-

Bijtelling vanaf

€ 219,-
vernieuwdeskodaoctavia2024-14

Nieuwe Škoda Octavia in 2e kwartaal

De vernieuwde Škoda Octavia (Combi) wordt in het 2e kwartaal verwacht op de Nederlandse markt. 

Lees alles wat we tot nu toe weten over de nieuwe Škoda Octavia via de button hieronder en bekijk de nieuwe moderne look met een nieuwe grille, bumpers en infotainmentsysteem. 

De Škoda Octavia

De Octavia is Škoda's succesmodel en heeft zijn diensten bewezen bij zakelijke, maar ook bij particuliere berijders. De Škoda Octavia staat voor veel ruimte, een strak design en bewezen aandrijftechnologie. De nieuwe generatie is leverbaar met Full-LED matrix koplampen en een nieuw stuurwiel met twee spaken. De Octavia is één van de auto's met de laagste luchtweerstand ter wereld, waardoor hij ook heel zuinig is. Ook is de Octavia leverbaar met een head-up display, is de Virtual Cockpit uitgebreid en is de Octavia leverbaar met twee 10 inch schermen. Nu ook standaard met 4 jaar garantie.

Maximale score op veiligheid

Škoda Octavia krijgt 5 sterren in de EuroNCAP-veiligheidstest. Op basis van de aangescherpte testcriteria scoort de Octavia nu 81% van het maximum haalbare puntenaantal. Voor de veiligheid van volwassen inzittenden scoort de OCTAVIA 86%, voor de veiligheid van kinderen heeft deze Škoda een score van 84% en op het onderdeel ‘Rijhulpsystemen’ scoort hij ook  81%.

De veiligheidsuitrusting van de Octavia is uitgebreid met een knieairbag voor de bestuurder en een centrale airbag tussen de bestuurder en bijrijder. Ook zijn de rijhulpsystemen voorbereid op een automatisch remingreep bij dreigende situaties, zoals een aanrijding op een kruising of met een fietser. Aan de vermoeidheidsherkenning is een audiovisuele waarschuwing toegevoegd.

Onze Škoda Octavia voorraad

Ervaar de Octavia

Technische gegevens

De Octavia is in alle opzichten een veilige auto en beschikt hij over de nieuwste technieken. Met Crew Protect Assist worden de inzittenden voorbereid op een botsing, waarbij het raam en de zonnedak sluiten. Tevens beschikt de Octavia over maar liefst negen airbags. Daarnaast laat Area View u via het middelste scherm rondom de auto kijken, ook tijdens het rijden en parkeren. Met de Side Assist wordt de dode hoek bewaakt tot op een afstand van 70 meter.

Interieur

In het middenconsole, het dashboard en deurbekleding zijn een geheel nieuwe designtaal te vinden. De lijnen en kleuren van het dashboard zijn opgebouwd uit meerdere lagen en zijn in de kenmerkende vorm van de grille. De Octavia Combi beschikt over een verfijnde virtual cockpit en twee 10 inch schermen, waarmee de interieurruimte wordt uitgelicht.

Het middenconsole beschikt over een tuimelschakelaar voor de transmissie, welke gebruik maakt van shift-by-wire-technologie. Deze communiceert de gewenste stand van de DSG. Om het plaatje helemaal compleet te maken, heeft de Octavia Combi (optioneel) zelfs nog een Head-up display, waardoor uw ogen continu op de weg kunnen blijven gericht met een projectie in de voorruit voor bijvoorbeeld navigatie

Meer over de File assist in de Octavia
Play

Meer over de File assist in de Octavia

Beschikbare uitvoeringen

OCTAVIA Hatchback (1)

Brochure en prijslijst Škoda Octavia

Over de Škoda Octavia

De Škoda Octavia is voor het eerst onder die benaming als model geïntroduceerd in 1996. Hij is volledig gebouwd op het platform van de Volkswagen Golf. De Škoda Octavia wordt op de markt gebracht als eigentijdse gezinswagen. Ook is er direct een stationwagon leverbaar, de Škoda Octavia Combi. Waar de Škoda Octavia uiteindelijk populair mee geworden is bij de zakelijke rijders is ook in de eerste generatie kenmerkend voor het model: een ruime kofferbakruimte en rijke standaarduitrusting. 

De tweede generatie Octavia komt in 2004 op de markt, welke op het zogenaamde A5-platform gebouwd is. Het platform is ook gebruikt bij o.a. de SEAT Leon, Volkswagen Golf en Audi A3. In 2006 wordt de sportieve RS geïntroduceerd, zowel Hatchback als Stationwagon, en voorzien van 200 pk. Na een facelift van de tweede generatie Octavia wordt in 2013 de derde generatie op de markt gebracht, waarvan in 2017 weer een facelift van komt. De opvolger is de huidige vierde generatie Octavia: nog altijd even ruim, rijk uitgerust en geliefd bij gezinnen en zakelijke rijders. 

Meer ruimte nodig? Bekijk de Combi