1. Haringen en hamer

U zult niet de eerste vakantieganger zijn die bij het opzetten van de tent ontdekt dat de haringen op mysterieuze wijze zijn verdwenen, of de hamer die nodig is om ze in de harde grond te slaan. Zonder tentstokken loopt uw kampeervakantie natuurlijk ook in de soep. Kortom, dubbelcheck of de tent nog compleet is.

2. EHBO-doos

Kamperen is gevaarlijker dan thuis op de bank televisie kijken. Haringen in de grond slaan, vuur maken en lekkere dingen rijgen aan barbecue spiesen. Superleuk allemaal, maar soms loopt iemand een schram of buts op en heeft u een pleister of een verbandje nodig. Het EHBO-tasje van ŠKODA is daarom een must-have. Ook kunt u het kneedbare tasje makkelijker opbergen dan zo’n harde, kunststof verbandtrommel.

3. Oordoppen en slaapmasker

Bent u een moeilijke slaper? Veel kampeerders zweren bij oordoppen en een slaapmasker. De pasvorm van beide slaaphulpen komt heel precies, dus u leent niet even de doppen van de buurman. Als iemand luid snurkt, kunt u hem of haar trouwens het beste een wasknijper op de neus zetten. Het is wetenschappelijk bewezen dat dat voor hilariteit zorgt.

4. Touw als waslijn

Als u gaat kamperen, is het sowieso slim om een bolletje touw bij u te hebben. Om dezelfde reden dat een rol tape altijd van pas komt. Het touw is vooral handig als u na het zwemmen de zwemspullen te drogen wilt hangen. Als je knijpers meeneemt, kunt u die ook gebruiken om zakjes met eten af te sluiten en een vuilniszak op te hangen.

Webshops

5. Powerbank

Met een ŠKODA-powerbank strandt u nooit meer met een lege batterij. Wanneer hij volledig is opgeladen, kun u uw telefoon, e-reader of losse navigatiesysteem meerdere keren volledig opladen. De metalen behuizing is stevig en het digitale display toont de status van de ingebouwde batterij. Onmisbaar tijdens het kamperen, waar een stroompunt niet zo vanzelfsprekend is als thuis.

6. Zakmes en zaklamp

Elk product waarvan de naam begint met ‘zak’, komt op de camping goed van pas: een zakmes, een zaklamp, een zakcentje en een zak snoep… Een manier om altijd een zaklamp bij u te hebben, is door een veiligheidslamp in uw ŠKODA te klikken. Deze autolamp heeft vijf lichtfuncties en is dankzij het felgekleurde handvat eenvoudig te vinden. Daarover hoeft u dus niet in zak en as te zitten.

7. Universele laadkabel of granny lader

Als u gaat kamperen met de elektrische ŠKODA ENYAQ iV, is het altijd maar de vraag welk stopcontact u tegenkomt. De universele laadkabel iV is ontworpen om op te laden via een industrieel stopcontact van 400 volt (ook wel krachtstroom genoemd) of een gewoon huishoudelijk stopcontact in de EU.

De granny lader of oma-lader werkt alleen met het normale stopcontact van 230 volt. Logisch ook, want oma vindt het gezellig als u langskomt, maar ze heeft geen industrieel stopcontact of een wallbox naast de voordeur. Het type oplaadkabel dat u inplugt in het normale stopcontact wordt daarom ook wel de oma-lader genoemd.

Bonustip: vuilniszakjes

Waar de autovakantie u ook brengt, in de auto maakt u afval. Klokhuizen, ijsstokjes, enzovoorts. Het is prettig om dat weg te kunnen gooien en daarom heeft ŠKODA een handig afvalbakje voor in het voorportier ontworpen. Het deksel voorkomt geurtjes en een schone auto rijdt lekkerder. Het afvalbakje gebruikt zakken van 20 bij 30 centimeter, ook een handig maatje voor op de camping.