Dure tijden

De huidige, steeds stijgende inflatie: niemand is er blij mee. Toch wordt de waardering steeds meer als iets goedkoper is geworden. Met de komst van een nieuwe instapversie (Active) is de Škoda Kamiq nu voor een lagere aanschafprijs te koop! Naast de aanschafprijs is de Kamiq op andere vlakken ook zeer gunstig voor de portemonnee.

cpd0162-628390

Betaalbaar en comfortabel

De Škoda Kamiq is er voortaan vanaf € 26.590 of € 409 per maand via private lease. Dit komt doordat een oude vertrouwde uitvoering weer terug is van weggeweest: de Active. Allesbehalve een kale uitvoering, want de Kamiq Active is standaard uitgerust met airconditioning en Radio Swing met een 6,5-inch touchscreen, vier luidsprekers én digitale radio. Alle ingrediënten voor een feestje in de Kamiq.

In de Kamiq Active is er altijd een comfortabele zitpositie dankzij de bestuurdersstoel (en passagiersstoel) die in hoogte verstelbaar is. Het stuurwiel en de handremhendel zijn beide met leder bekleed.

kamiqopbergen-346298

Opvallende compacte SUV

Met de Kamiq is kleurloos rijden geen optie. De koplampen en de achterlichten zijn uitgerust met de modernste LED-technologie voor het beste zicht op de weg in donkere omstandigheden. De buitenspiegels en handgrepen zijn in dezelfde kleur gespoten als de carrosserie. De spoiler aan de voorzijde en de diffuser onder de achterbumper zijn zwart, evenals de standaard dakrails. Daarnaast bezit de Kamiq handige veiligheidsfeatures, zoals Front Assist en een knie-airbag voor de bestuurder.

kamiq-1-101-231500

ANWB bekroont de Kamiq tot één van de zuinigste crossovers

Vanaf de eerste meters achter het stuur van de Škoda Kamiq begint pret pas echt, want zuinig rijden doet deze compacte SUV ook zeker. Dat zegt ook een onafhankelijke partij als de ANWB. De ANWB bepaalt regelmatig de top 10 van zuinigste auto’s en nu ook de top 10 van zuinige compacte crossovers. De Škoda Kamiq staat zelfs op de vierde plaats met een zeer zuinig (gemiddeld) verbruik van 5,6 l/100 km, wat betekent dat hij 1 op 17,9 rijdt!

De ANWB zegt daar ook bij dat de Kamiq de enige is in deze top 4 die het zonder hybride-ondersteuning behaalt. Dus deze betaalbare Škoda bewijst dat er ook zonder dure elektrotechniek heel zuinig gereden kan worden. 

cpd0046-303246

Vakkundig berekend praktijkverbruik

De ANWB heeft in samenwerking met TNO een formule samengesteld die een realistisch beeld geeft van de verbruikscijfers op de openbare weg in Nederland. De ANWB ging uit van een Škoda Kamiq met de zuinige maar sterke 1.0 TSI benzinemotor met 110 pk. De nieuwe instapversie Active heeft dezelfde efficiënte aandrijflijn.

In tijden waarin alles alleen maar duurder wordt, zwemt de Škoda Kamiq tegen de stroom in met een nieuwe, lage basisprijs. Kom gerust langs in onze showroom om hem te bekijken en te ervaren!