ENYAQ Hero

ENYAQ iV bekroond tot Beste Elektrische SUV tijdens Gouden Stuurwiel-verkiezing

De ŠKODA ENYAQ iV heeft de felbegeerde ‘Gouden Stuurwiel’ award weten te bemachtigen. De trouwe lezers van het vakblad Auto Bild en de krant Bild am Sonntag nomineerden de elektrische ENYAQ iV al in de top drie in de categorie voor elektrische SUV's. Opvolgend riep de vakjury de ENYAQ iV uit tot winnaar vanwege het beste totaalpakket.

De 2021-editie van het Gouden Stuurwiel was wederom succesvol voor ŠKODA. Bij het Duitse verkiezingsevent konden lezers hun favoriete auto's kiezen uit een selectie van 70 auto's. Overigens werd er voor het eerst in de geschiedenis onderscheid gemaakt tussen elektrische auto's en auto's met een verbrandingsmotor, waardoor er uiteindelijk twaalf Gouden Stuurwielen werden uitgereikt. 

Van de zeven voorgeselecteerde modellen werd de ENYAQ iV samen met twee anderen genomineerd door lezers van Auto Bild en Bild am Sonntag. Hierdoor kwalificeerde ŠKODA’s eerste SUV zich voor de praktijktest op het Lausitzring-circuit. Tijdens deze kritische testrit werden de elektrische SUV's beoordeeld op onder meer handling, ruimte en het zicht rondom. De juryleden kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat de ŠKODA ENYAQ het beste totaalpakket biedt in zijn klasse.

Zevende Gouden Stuurwiel voor ŠKODA

Het Gouden Stuurwiel werd voor het eerst uitgereikt in 1976 door Bild am Sonntag. Vanaf 2009 maakt ook het bekende Duitse automagazine Auto Bild, onderdeel uit van de organisatie. Inmiddels heeft ŠKODA zeven keer met trots een Gouden Stuurwiel mogen toe-eigenen. Waar de eerste prijzen met de FABIA en OCTAVIA zijn gewonnen, zijn de laatste drie Gouden Stuurwielen toegereikt aan de SUV's: de KAROQ ontving de prestigieuze prijs in 2017, gevolgd door de KAMIQ in 2019. De volledig elektrische ENYAQ iV is dus zeker een succes te noemen.