Nieuwe verbeteringen

Vóórdat de nieuwe Škoda Kodiaq en Superb op het punt staan om hun debuten te maken, toont Škoda het geheel vernieuwde interieur van beide modellen aan de wereld. Een digitale cockpit, head-up display en een ruim 12,9 inch vrijstaand infotainmentdisplay worden toegevoegd. Een opvallende wijziging: de DSG-transmissiebediening verhuist naar het stuur, waardoor de ruime middenconsole extra opbergmogelijkheden biedt. De verbeterde Škoda Smart Dials zorgen voor eenvoudige aanpassingen, met intuïtieve toegang tot diverse toepassingen. Een digitaal scherm biedt altijd een snel en uitgebreid overzicht. Bovendien kiest Škoda nu voor bekleding van 100% gerecycled polyester voor beide modellen.

kodiaq-digital-dials01

Intuïtieve bediening

Volgens Peter Olah, hoofd Interior Design bij Škoda, staan de Škoda-interieurs bekend om intuïtie, eenvoud, klantgerichtheid en slimme oplossingen. De Škoda Smart Dials, de nieuwste innovatie, vergroten de intuïtieve bedieningsopties voor autofuncties. Ze combineren het doordacht draaien en drukken met digitale verfijning, samen met grote displays, DSG-bediening aan het stuur én een gestroomlijnde middenconsole in de Kodiaq en Superb. “Deze verbeteringen creëren een ruimer en comfortabeler interieur dat zowel fraai aantrekkelijk is als functioneel waarde toevoegt voor passagiers.”, sluit Olah af.

Slimme nieuwe functies voor nog meer comfort

Voor zowel de Superb, als de Kodiaq heeft Škoda het interieur volledig herontworpen, inclusief upgrades aan het stuur, instrumentenpaneel, dashboard en details aan de decoratie. Opvallende nieuwigheden zijn een head-up display dat het 10,25 inch Virtual Cockpit aanvult en een groter vrijstaand centraal infotainmentdisplay van 12,9 inch, dat tot nu toe de grootste ooit is.

Meer over Škoda Smart Dials

Met de nieuwste innovatie van Škoda, de Smart Dials, tilt de Tsjechische autofabrikant de mix van tastbare en digitale bedieningselementen naar een nog geavanceerder niveau. Het systeem omvat drie draai-drukknoppen onder het infotainmentscherm, elk met een digitaal display. Deze knoppen bieden snel toegang tot diverse autosoftware, afhankelijk van de uitrusting van het model. De buitenste Smart Dials, één voor de bestuurder en één voor de passagier, beheren comfortaspecten. Denk hierbij aan de temperatuur, stoelverwarming en -ventilatie. De actieve functie wordt dan getoond. De middelste Smart Dial kan tot wel vier functies beheren, waaronder infotainmentvolume, ventilatorinstellingen, luchtstroomrichting, slimme airconditioning, rijmodi en kaartzoom.

Uitgebreid assortiment Simply Clever-functies

Het comfortniveau is nog verder verhoogd met verbeterde opties van de nieuwe Kodiaq. De Phone Box biedt snel draadloos opladen tot 15 W voor smartphones, (in de Kodiaq zelfs voor twee telefoons). Inzittenden hebben toegang tot maximaal vier krachtige 45 W USB-C-poorten, plus een handige 15 W USB-C-poort op de achteruitkijkspiegel. De Kodiaq biedt nu ook ergonomische stoelen met massages, en een nieuw opbergvak in de middentunnel voor passagiers. In de Superb krijgen het stuur, instrumentenpaneel en decoratieve afwerking een nieuw ontwerp, samen met verbeterde massagestoelen met tien massagekussens en diverse programma-opties, inclusief een vierwegs verstelbare lendensteun.

Duurzame materialen voor de bekleding en twee populaire Simply Clever-functies

Škoda maakt gebruik van duurzame materialen voor het interieur, inclusief gerecyclede polyester bekleding. De nieuwe modellen behouden de iconische Simply Clever-kenmerken, zoals de handige paraplu in het bestuurdersportier en de ijskrabber. Traditionele uitrustingslijnen maken plaats voor het Design Selections-concept, met keuzes zoals Loft, Lounge en ecoSuite in zwart of cognac. Ook is het textiel gemaakt van volledig gerecycled polyester voor de Kodiaq. Het ecoSuite Design Selection leder is milieuvriendelijk bewerkt met resten van koffiebonen. Ook de Superb biedt een overvloed aan keuzemogelijkheden. Hierbij is er keuze bij de uitrusting Selection uit Loft, Lounge en de Design Selection Suite. Het topmodel (dat al uit de tijd van Laurin & Klement kwam) biedt ook de Design Selection L&K Suite, waarbij duurzaam vervaardigd leer wordt gebruikt met afvalwater van olijvenverwerking.