7 jaar lang een betrouwbare reispartner voor het hele gezin

Het komende jaar zal de Škoda Kodiaq een geheel nieuw interieur en exterieur krijgen, die deze week officieel werd gepresenteerd voor het publiek. Deze vernieuwde Kodiaq zal naar verwachting vanaf medio januari 2024 te bestellen zijn bij Huiskes-Kokkeler en vanaf mei 2024 zal deze in onze showrooms te bewonderen zijn. Toch is de huidige, eerste generatie Škoda Kodiaq al een standaard rijk uitgeruste SUV waar u veel rijplezier mee beleeft. Sinds zijn komst in 2017 is de Škoda Kodiaq niet meer weg te denken van de Nederlandse wegen, want in ons land zijn er al ruim 16.000 exemplaren verkocht. Hoe komt het dat deze ruime SUV zo populair is geworden? In ons nieuwe “Onder de loep”-artikel lichten we deze ruime gezins-SUV van Škoda voor u uit.

De veelzijdige Škoda Kodiaq uit de eerste generatie is niet meer nieuw te bestellen, maar wij hebben hem nog wel nieuw voor u (ruim) op voorraad! Zo krijgt u bij ons tóch nog de kans om te kunnen genieten van alle voordelen en rijdt u nog dit jaar!

Ruimte voor iedereen mét bagage

De Kodiaq heeft een duidelijk ingericht interieur met veel slimme “Simply Clever” features (zoals een dubbel dashboardkastje, een paraplu-houder in de voordeur en hoofdsteunen met slaapstand), die zorgen voor een ontspannen sfeer in de auto. Om zo goed mogelijk te kunnen ontspannen, is ruimte een belangrijk vereiste, vooral bij lange ritten. Daar is door Škoda aan gedacht, want u kunt zelfs achterin bijna de benen volledig strekken, zo ruim is deze Škoda!

Škoda streeft er altijd naar om de ruimste te zijn in zijn klasse en dat is overal terug te vinden in de Kodiaq. De Kodiaq heeft een lengte van 4,70 meter, waarmee hij zich in een segment bevindt van net tussen de Audi Q5 en Q7. De gezins-SUV van Škoda heeft een bagageruimte van 650 liter en deze kan met neergeklapte achterbanken toenemen tot maar liefst 2.065 liter. Daarnaast is de Kodiaq de enige Škoda die ook beschikbaar is als 7-persoonsauto met een derde zitrij. Zo kunnen ook grote gezinnen genieten van de vele ruimte en het comfort van deze bijzondere SUV.

Krachtig en zuinig

De laatste jaren is er veel wisseling geweest tussen de verschillende motor-uitvoeringen. Voorheen was er keuze tussen meerdere benzine-, diesel- en plug-in-hybride-uitvoeringen. Nu is de dieselmotor schaars te verkrijgen en er is maar één benzine-uitvoering beschikbaar. Alle huidige Kodiaq modellen zijn in het bezit van een 1.5 TSI benzinemotor met 110 kW/150 pk, waarbij u kunt kiezen tussen een zes versnellingen handgeschakelde versie en een 7-traps DSG automaat. Met deze krachtige motor kan hij tot 1.800 kg aan trekgewicht op de trekhaak meenemen.

Ook rijdt u met de Kodiaq erg zuinig op deze 1.5 TSI motor, want gemiddeld verbruikt hij slechts 6,8 liter met 100 kilometer, waardoor u op een volle tank wel 850 kilometer ver kunt komen.

Comfortabel

De aandrijflijn van de Škoda Kodiaq is niet alleen krachtig en zuinig, maar hij rijdt ook erg comfortabel. Dit is vooral te danken aan het relatief lage gewicht van deze SUV en het flexibele onderstel. De hoge stabiliteit in deze Kodiaq zorgt ervoor dat u weinig voelt aan het onderstel, wat met name voordelig is bij het nemen van bochten. De DSG-automaat uitvoering is ook voorzien van een dubbele koppeling, waardoor het op- en terugschakelen geleidelijk en vlot verloopt.

Het comfort wordt nog eens extra vergroot met de stoelen die zich in de Kodiaq bevinden, die bestaan uit hoogwaardige materialen en ook bij langere ritten erg comfortabel blijven om op te zitten. Daarnaast is de Kodiaq natuurlijk voorzien van allerlei Simply Clever voordelen voor een comfortabele ervaring.

Technologie in het infotainment

Het infotainment in de Škoda Kodiaq is voorzien van hoogwaardige technieken, die met uw smartphone te verbinden is via Škoda Connect. Hierdoor krijgt u altijd de meest actuele informatie binnen op het centrale scherm in de Kodiaq, zoals voor audio en navigatie, maar ook krijgt u inzicht in de status van de wagen. Tevens ondersteunt Škoda de integratie met smartphones door middel van Apple CarPlay en Android Auto. Ook zonder smartphone kan de Kodiaq zelf verbinding zoeken met Internet en zodat actuele brandstofprijzen, verkeersinformatie, nieuws en weersvoorspellingen beschikbaar zijn. Bovendien kunnen satellietbeelden van Google Earth worden geprojecteerd over het kaartmateriaal van het navigatiesysteem en dat maakt het navigeren nog makkelijker.

Ook bezit de Škoda Kodiaq veel technologische voorzieningen die uw rijplezier vergroten. Zo heeft hij een Virtual Cockpit van 10 inch, 8 luidsprekers voor heldere geluidskwaliteit, spraakbediening en een digitaal instrumentenpaneel van 8 inch.

Voor iedere rijder de perfecte stijl

De Škoda Kodiaq wordt aangeboden in twee verschillende uitvoeringen met zijn krachtige 1.5 TSI benzinemotor: de Business Edition en Sportline. Zo kunt u dus kiezen voor extra veel comfort of juist extra sportief rijden. De motoren leveren indrukwekkende prestaties en zorgen ervoor dat u moeiteloos kunt accelereren en inhalen, zelfs als de auto volgeladen is.

Ook off-road is het mogelijk om in de Kodiaq op AWD (All-Wheel Drive) te rijden, oftewel: met vierwielaandrijving. Het AWD-systeem biedt maximale grip op diverse terreinen, van modderige paden tot besneeuwde wegen. Dit maakt de Kodiaq geschikt voor allerlei avonturen, of u nu gaat kamperen in de bergen of een weekendje weg wilt in de natuur. De vierwielaandrijving van de Škoda Kodiaq is in Nederland niet meer nieuw verkrijgbaar, maar wel kunnen wij uw gewenste occasion voor u zoeken. Neem contact op en we kijken samen met u naar de mogelijkheden!

Pak dit jaar nog uw kans!

Op iedere nieuwe Škoda Kodiaq heeft u 4 jaar garantie. Geniet nu nog van het rijplezier in de huidige Kodiaq, waarbij u niet alleen voordelen heeft met het rijden zelf, ook is deze bij ons scherp in prijs verlaagd.

Bekijk hieronder onze extra scherp geprijsde voorraadmodellen en rijd nog dit jaar in uw gedroomde Škoda Kodiaq bij Huiskes-Kokkeler!

Onze huidige Škoda Kodiaq voorraad