21_skoda_enyaq_coupe_iv

De Škoda ENYAQ COUPÉ iV: waar gebruiksgemak en elegantie samenkomen

Hij is officieel onthuld: de geheel nieuwe Škoda ENYAQ COUPÉ iV. Dankzij zijn aflopende daklijn beschikt deze elektrische Škoda over een Cw-waarde van slechts 0.234, waardoor deze coupé-variant nog aerodynamischer is dan de ENYAQ iV SUV en een maximaal rijbereik heeft van 545 km (WLTP). De nieuwe carrosserievariant combineert stijl met praktisch gebruiksgemak. Zo zijn er vijf ruime zitplaatsen aan boord en is een bagageruimte beschikbaar met een inhoud van 570 liter. 

Aan keuzemogelijkheden qua aandrijving is er geen gebrek. U kunt kiezen uit twee accupakketten, vier vermogensvarianten van 132 kW tot 220 kW en achter- of vierwielaandrijving. Dankzij de welbekende Design Pakketten kunt u eenvoudig uw eigen uitrusting naar wens samenstellen. De sportieve ENYAQ COUPÉ RS iV wordt medio verwacht in de showroom, de overige uitvoeringen van de ENYAQ COUPÉ iV verwachten we begin juli te verwelkomen. 

Stijlvol: coupélijnen en donker getint panoramadak

De nieuwe ENYAQ COUPÉ iV is 1,62 meter hoog, 4,65 meter lang, 1,88 meter breed. De wielbasis bedraagt 2,77 meter.  De elegante daklijn, die uitmondt in een scherpe, spoilerachtige rand in de achterklep, is kenmerkend voor de stijlvolle carrosserie. Onder de standaarduitrusting valt het donker getinte panoramadak dat vrijwel ononderbroken doorloopt tot in de achterruit. Het ruimtelijke karakter van het interieur wordt door de lichtinval geaccentueerd. De coating van het glas zorgt er op zijn buurt voor dat een aangename interieurtemperatuur wordt gehandhaafd. Daarnaast is het panoramadak dunner dan een gebruikelijk stalen dak, waardoor maximale hoofdruimte voor de inzittenden wordt gecreëerd. Onder de standaarduitrusting vallen ook de LED-koplampen. Toevoegend kunt u kiezen voor de ‘Crystal Face’, een grille met haakse spijlen die door 131 LED’s in combinatie met een horizontale LED-lichtstrip worden verlicht. Dit lichtpakket is overigens standaard op de ENYAQ COUPÉ RS iV. Bij dit RS-pakket worden elementen aangepast als een verlaagd onderstel, zwarte afwerkingsaccenten, achterlichtunits die door middel van een lichtstrip met elkaar zijn verbonden, een zwarte diffuser achter en af-fabriek 20 inch lichtmetalen velgen. Optioneel kunt u 21 inch velgen selecteren. De ENYAQ COUPÉ RS iV heeft de primeur met de opvallende kleur Mamba Green. Deze speciale kleur is louter beschikbaar op de RS-uitvoering.

16_skoda_enyaq_coupe_iv

Fraai én functioneel

Naast het feit dat de elegante lijnvoering fraai is, is hij ook functioneel. De aflopende daklijn vermindert de luchtweerstand van de ENYAQ COUPÉ iV in een Cw-waarde van slechts 0,234 ten opzichte van de ENYAQ iV. Hierdoor wordt, evenals de optionele warmtepomp, de actieradius geoptimaliseerd. Met een volledig geladen accupakket kan de ENYAQ COUPÉ iV 80 volgens de WLTP-tests 545 km afleggen, waardoor hij ook geschikt voor langere internationale trips. Ook is de ENYAQ COUPÉ iV is geschikt voor het trekken van aanhangers met een maximaal gewicht 1.400 kg en een stijgingspercentage van maximaal 8%.

Digitaal en duurzaam

Net zoals de ENYAQ iV heeft de ENYAQ COUPÉ iV de beschikking over een digitaal interieur. Iedere uitvoering beschikt bijvoorbeeld over de digitale cockpit  en een overzichtelijk 13 inch infotainment touchscreen. Het infotainmaintsysteem is te bedienen met touch-sliders, bewegingen of via de digitale stemassistent genaamd Laura. Dankzij Wireless SmartLink zijn Android- en Apple telefoons draadloos te koppelen. Tevens heeft u altijd toegang tot Škoda Connect online diensten en zijn over the air-updates mogelijk, met dank de ingebouwde e-SIM. Ook het head-up display dat gebruikmaakt van augmented reality kunt u toevoegen aan uw eigen configuratie. 

Met de welbekende Design Selections kunt u uw ENYAQ COUPÉ iV eenvoudig naar eigen wensen samenstellen. aan de basis van de Design Selections liggen moderne woonomgevingen, waaruit inspiratie wordt opgedaan. Qua materiaalgebruik staan natuurlijke, duurzaam verwerkte en gerecyclede materialen hoog in het vaandel. Om de uitrusting zoveel mogelijk naar wens van de klant te maken, is er een ruime keuze uit optiepakketten en individuele opties. 

Safety first

Ook biedt de nieuwe ENYAQ COUPÉ iV geavanceerde assistentiesystemen aan die het rijden comfortabeler, relaxter en makkelijker maken. Zo komen de adaptieve cruise control, file-assistent, Adaptive Lane Assist en Emergency Assist samen in Travel Assist 2.5. De ENYAQ COUPÉ iV houdt dankzij de samenwerking tussen deze systemen automatisch afstand tot voorliggers, blijft keurig tussen wegmarkeringen en remt zelfstandig tot stilstand in noodsituaties. Door te anticiperen kan Front Assist waarschuwen voor mogelijke aanrijdingen met andere voertuigen, voetgangers, fietsers en stilstaande objecten. Exit Warning houdt u alert bij geopende deuren voor achteropkomend verkeer en met Park Assist kunt u de parkeermanoeuvres door uw ENYAQ COUPÉ iV laten uitvoeren.

Twee batterijopties, vier vermogensvarianten

Het instapmodel - de ENYAQ COUPÉ iV - wordt aangedreven op de achterwielen en beschikt over de 132 kW sterke elektromotor en een accupakket met een capaciteit van 62 kWh. De eveneens achterwielaangedreven ENYAQ COUPÉ iV 80 heeft met 150 kW een sterkere elektromotor in combinatie met het 82 kWh-accupakket. Bovendien zijn er met de ENYAQ COUPÉ iV 80x en de ENYAQ COUPÉ iV RS twee versies die beide beschikken over een extra elektromotor op de vooras met vierwielaandrijving en het 82 kWh-accupakket. De ENYAQ COUPÉ iV 80x beschikt over een totaal vermogen van 195 kW. De ENYAQ COUPÉ iV RS is het sportieve topmodel van het ENYAQ COUPÉ-gamma. Met een systeemvermogen van 220 kW en een maximaal koppel van 460 Nm accelereert hij in slechts van 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 180 km/u, waarbij de overige modeluitvoeringen zijn begrensd op 160 km/u. Op het gebied van opladen is iedere ENYAQ COUPÉ iV geschikt voor snelladen tot 125 kW. Indien u laadt bij een snellaadstation is het 82 kWh-accupakket van de ENYAQ COUPÉ iV in circa 29 minuten van 10 tot 80 procent opgeladen.

Medio mei in onze showrooms

We verwachten de nieuwe ENYAQ COUPÉ iV vanaf medio mei te verwelkomen in onze showroom. Tot die tijd houden we u graag op de hoogte met meer informatie over het leveringsgamma, de prijslijsten en de precieze specificaties van de verschillende modellen.