Optimistisch of realistisch?

Het zou een unicum zijn, een SUV die wordt omgebouwd tot een camper. Toch zijn er ontwerpen gemaakt door Škoda in samenwerking met 29 studenten van de Škoda Vocational School in Mladá Boleslav. Als deze ontwerpen werkelijkheid worden, is het straks dus mogelijk om te overnachten in een Škoda Enyaq iV. Is het te optimistisch of kunnen deze plannen daadwerkelijk doorgang vinden?

w4sytqqbyixn

Jaarlijkse creaties

De studenten van de Škoda Vocational School Mladá Boleslav krijgen vanuit Škoda jaarlijks de opdracht om een bijzonder model te ontwerpen. Dat gebeurt al sinds 2014. Afgelopen jaar kwam er een rally-versie van de Škoda Kamiq die “Afriq” werd genoemd. De voorgaande bijzondere concepten waren de Citijet, de Funstar, de Atero, de Element, de Sunroq, de Mountiaq en de Slavia. Dit jaar zijn de studenten van Škoda weer aan de slag gegaan om hun creatieve ideeën op papier te zetten en te presenteren. De uitkomst? Een bijzondere elektrische Škoda Enyaq iV in de vorm van een camper.

https___www

Ook als kantoor

Deze speciale Enyaq iV wordt beschreven als een 'mobile-office-camper': Niet alleen bedoeld om erin te overnachten, maar ook moet het als mobiel kantoor en leefruimte kunnen fungeren. Zo kunt u dus ook via internet in deze speciale Enyaq iV uw werk verrichten. In het conceptmodel is een bed ontworpen met daaronder een kast, tegenover het bed hangt een scherm en bovenin zijn nog extra vakken voor opslag. Meer details dan deze zijn er nog niet, maar gezien het design belooft het een interessant model te worden. Wellicht dat dit een vervolg krijgt en gaat er voor Škoda een hele nieuwe wereld open.