skodaenyaqiv62-2 (1)

Škoda Enyaq iV is wederom de bestverkochte EV van Nederland!

Voor het tweede jaar op rij is de Škoda Enyaq iV de bestverkochte elektrische auto van Nederland. In 2022 verkocht Škoda 5.469 exemplaren van de Enyaq iV en Enyaq Coupé iV samen. Particuliere en zakelijke klanten kiezen deze elektrische SUV en SUV-coupé vooral vanwege alle praktische eigenschappen en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hierdoor is een paar maanden geleden de Enyaq iV ook uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2023.

Twee jaar op rij

In 2021, het eerste volledige verkoopjaar van de Enyaq iV, schopte dit model het al tot bestverkochte elektrisch aangedreven auto van Nederland. Afgelopen jaar kreeg het gamma een gezelschap van de Enyaq Coupé iV. Met alle verkochte exemplaren in 2022 mag de Enyaq iV-serie zich opnieuw de bestverkochte EV van Nederland noemen. In de overall-lijst van bestverkochte modellen in 2022 neemt de elektrische Škoda de 9e plaats in. Dit succes van de ruime, praktische en kwalitatief hoogwaardige SUV en SUV-coupé heeft een groot aandeel in het totaal van de 14.966 verkochte Škoda's. Met dit aantal staat het merk op de 8e plaats van bestverkochte merken in ons land.

enyaqiv2-4

Zakenauto van het Jaar 2023

In 2021 werd de Enyaq iV bij de Zakenauto van het Jaar-verkiezing al uitgeroepen tot ‘Beste nieuwkomer van het Jaar 2022’. Een paar maanden geleden werd het populaire model bij diezelfde verkiezing bekroond met de prestigieuze titel ‘Zakenauto van het Jaar 2023’. De jury beargumenteerde de toekenning van deze erkenning met: “De Enyaq iV springt eruit vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Het is een sympathieke no-nonsense auto met een aantrekkelijke prijsstelling. Het interieur valt op door het hoge afwerkingsniveau. De auto is iets groter, completer en betaalbaarder dan zijn concurrenten.”

Het succes

Het succes van beide modellen kent een paar sterke punten. Ze hebben een herkenbaar design en een hoogwaardig, ruim en praktisch interieur. Mede door de beschikbaarheid van diverse aandrijflijn- en accupakketvarianten is er voor meerdere wensen een geschikte Enyaq iV. Bij de elektrisch aangedreven SUV- en SUV-coupé-modellen is tot en met 7 jaar onderhoud inbegrepen. Daarnaast gelden er ruime garantietermijnen (twee jaar op de auto, acht jaar op de accu) en is de restwaardeverwachting gunstig. Iedere koper van een Enyaq iV of Enyaq Coupé iV krijgt gratis een Elektrisch Rijden Training.