1920_enyaqiv2-2

Škoda ENYAQ iV maakt kans op ‘Car of the Year’ award

De Škoda Enyaq iV heeft dit jaar al het 'Gouden Stuurwiel 2021' gewonnen. Daarnaast is de populaire SUV nu kanshebber voor de gerenommeerde ‘Car of the Year 2022’ award. De award wordt uitgereikt door negen Europese automagazines, al ieder jaar sinds 1963. In totaal zijn er 65 nieuwe auto's genomineerd voor het winnen van de award, waarvan de Škoda Enyaq iV één van de zeven finalisten is. De jury bestaande uit 61 autojournalisten uit 23 Europese landen, maakt in februari 2022 de prijswinnaar bekend.

Over de Enyaq iV

Voor de elektrificatiestrategie van de Tsjechische autofabrikant is de elektrische SUV de belangrijkste schakel. De Enyaq iV is het eerste volledig elektrische model van Škoda dat als productiemodel is gebouwd. Aan de basis van de Enyaq iV staat de Modular Electrification Toolkit - ook wel bekende als MEB-platform - van de Volkswagen Groep. De productie vindt plaats in de hoofdfabriek van Škoda, gevestigd in Mladá Boleslav. Dankzij deze locatie heeft Škoda nog een primeur, aangezien de Enyaq iV het enige Europese model op het MEB-platform is, dat buiten Duitsland wordt geproduceerd. Op het gebied van personaliseren biedt de Enyaq iV u de keuze uit achterwiel- of vierwielaandrijving, drie verschillende accupakketten en verschillende vermogensversies. Tevens heeft u de keuze uit verschillende uitvoeringen en uitrustingscombinaties.

Deze nominatie als één van de zeven finalisten voor de ‘Car of the Year’ award, toont wederom aan dat er weldegelijk erkenning is voor de succesvolle Enyaq iV. Wilt u meer te weten komen over de Enyaq iV? Bekijk dan de uitgebreide modelpagina of vul uw contactgegevens onderstaand in. Dan zullen wij contact met u opnemen.