Škoda Fabia behaalt vijf sterren in NCAP-tests

Net als alle andere geteste Škoda-modellen vanaf 2008, heeft de nieuwe Fabia de maximale score van vijf sterren weten te behalen tijdens de Euro NCAP-tests. Tijdens deze test worden botsproeven uitgevoerd, waarbij het instapmodel van Škoda 78 procent van het totaal aan te halen punten heeft gekregen. Met deze prestatie mengt de Fabia zich tussen de veiligste auto’s in zijn klasse. Goed om te weten: de onafhankelijke crashveiligheidsorganisatie heeft in 2020 nog strengere criteria toegevoegd aan de beoordeling.

 

Johannes Neft, bestuurslid van Škoda Auto voor technische ontwikkeling is daarom ook trots op zijn team: “De vijf-sterren veiligheidsscore voor de nieuwe Fabia onderstreept nogmaals onze focus op de veiligheid van onze klanten en die van medeweggebruikers. We zijn er trots op dat sinds 2008 elk nieuw Škoda-model de hoogste veiligheidsscore heeft behaald. Sinds de nieuwe, nog strengere tests werden geïntroduceerd is de Fabia al het tweede model dat die prestatie heeft geleverd. Omdat de Fabia op het MQB-A0-platform van de Volkswagen Groep is gebaseerd, kunnen we nu tal van veiligheidsfeatures en rijassistentiesystemen uit hogere autosegmenten in de Fabia aanbieden, waarmee we het veiligheidsniveau van dit model nog verder verhogen.” De Fabia bleef zeker niet onopgemerkt tijdens het uitvoeren van de veiligheidstesten van Euro NCAP. Hij ontving namelijk 85 procent van het maximaal te halen punten voor de bescherming van volwassenen. Voor kinderen lag dit percentage op 81 procent van het totaal. Deze cijfers tonen aan dit er zeker mag worden gesproken over een topprestatie.

Uitgebreide veiligheidsuitrusting

Dat veiligheid voorop staat, is te herleiden aan de uitrustingen van de Fabia. Zo zijn ISOFIX- en Top Tether-bevestigingen voor het veilig installeren van kinderstoeltjes standaard aan boord op de buitenste zitplaatsen achterin. Optioneel zijn deze ook te bestellen op de voorpassagiersstoel. Tevens wordt hij geleverd met maximaal negen airbags inclusief een knie-airbag voor de bestuurder. De zijairbags achterin zijn voor het eerst optioneel leverbaar op de Fabia.  

De basis voor de veiligheid wordt gelegd door het MQB-A0-platform. Bijna 80 procent van alle componenten bestaan uit extra sterk staal. Naast een ijzersterke carrosserie biedt dit platform ook ondersteuning voor de integratie van zeven geavanceerde rijassistentiesystemen. Voorbeelden hiervan zijn Travel Assist, Front Assist, Manoeuvre Assist en de achteruitrijcamera. Deze assistentiesystemen ondersteunen de bestuurder in het veilig verplaatsen, inparkeren en anticiperen op verkeerssituaties.

Interesse in de Škoda Fabia?

Is uw interesse gewekt in de nieuwe Škoda Fabia? Ontdek onderstaand meer over de Fabia of bekijk onze voorraad. Mocht u vragen hebben helpen wij u graag!