Škoda Kamiq krijgt maximale veiligheidsscore van vijf sterren

9 september 2019

Škoda Kamiq: veiligste auto in zijn klasse

De nieuwe compacte SUV van Škoda, de Kamiq, krijgt door het onafhankelijke European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) de maximale veiligheidsscore. De compacte stads-SUV behoort door de maximale score tot de veiligste auto in zijn klasse. De uitblinker voor de Kamiq zit 'm in de uitzonderlijk goede score op het gebied van bescherming jegens fietsers en volwassenen.

De Kamiq behaalde een score van 96 procent in de categorie volwassen inzittenden en is daarmee de best scorende auto in de historie van Euro NCAP. Ook werd de maximale score toegekend in de categorie veiligheid van fietsers dat grotendeels te danken is aan de functies: Predictive Pedestrian, Front Assist, Cyclist Protection en de City Emergency Brake-functie die standaard zijn inbegrepen. 

Ultieme bescherming

De Kamiq beschermt de inzittenden met totaal negen airbags, optioneel is er ook nog een knie-airbag voor de bestuurder en achterin zijairbags leverbaar. De Škoda Kamiq heeft standaard Lane Assist en optioneel Side Assist die de bestuurder waarschuwt als auto's zich in de dode hoek bevinden of van achter naderen. Multi-Collision Brake is een andere veiligheidsfeature die de Kamiq zeer veilg maakt en tegen meerprijs is Crew Protect Assist alsmede ISOFIX- en top-tether bevestigingspunten op de achterbank en de stoel van de voorpassagier leverbaar. 

Enorm robuust

Net als de Škoda Scala, die ook vijf sterren behaalde, is de Kamiq gebouwd op het MQB-A0 platform van de Volkswagen Group. De bijzonder stijve carrosserie van de Kamiq staat garant voor een indrukwekkende passieve veiligheid. Dit gedeelte van de carrosserie bestaat voor bijna 80 procent uit staal met een hoge treksterkte of speciaal gehard staal.