221206-train-warnings-in-traffication-1-6b27f385

Škoda-modellen krijgen treinwaarschuwing

Bij onbewaakte spoorwegovergangen moet u zelf goed uitkijken of er een trein aankomt. Škoda zou Škoda niet zijn als ook dit niet zou worden geïntegreerd in de rij-assistenties. Binnenkort zal dit beschikbaar worden.

Veiligheid staat bovenaan en dus wordt er blijvend gezocht naar assistenties voor optimale veiligheid. Momenteel wordt een waarschuwingssysteem getest voor naderende treinen bij onbewaakte spoorwegovergangen in samenwerking met Leo Express, een Tsjechische spoorwegmaatschappij. De functie zal onderdeel worden van de Traffication Infotainment App, een applicatie die op veel moderne Škoda-modellen zelf te downloaden is. Zodra deze treinwaarschuwing-functie goed werkt, kan hij worden geüpdatet.

Zo werkt treinwaarschuwing

Hoe uw Škoda weet of er een trein aankomt? Via zijn draadloze internetverbinding wordt er een melding gegeven. De locatie van treinen wordt voortdurend naar de cloud gestuurd, die de informatie doorgeeft aan alle Škoda ’s met de Traffication Infotainment App die worden gedetecteerd in de buurt van de betreffende spoorwegovergang.

Zodra er een trein aankomt, verschijnt op het centrale beeldscherm van de auto een waarschuwingsgeluid. Op dat moment moet u de onbewaakte spoorwegovergang extra goed in de gaten houden. Het systeem laat in Tsjechië nu zijn toegevoegde waarde zien, maar kan ook in Nederland goed van pas komen, met name als u buiten de bebouwde kom rijdt. Ons land kent op dit moment al meer dan 200 onbewaakte spoorwegovergangen. Škoda is in gesprek met andere spoorwegmaatschappijen in Europa, om de locaties te mogen gaan delen. Sommigen daarvan hebben dit al toegezegd. 

221206-train-warnings-in-traffication-2-9a6195e3

Nog meer functies op de Traffication Infotainment App

De Traffication Infotainment App waarschuwt automobilisten voor meerdere gevaren. Zo gebruikt het systeem verkeersinformatie om bestuurders te waarschuwen voor slecht weer, slechte wegen en ongevallen verderop. Alle Škoda-rijders kunnen tevens verkeersrisico’s zelf met één klik aan de cloud melden, zodat andere Škoda-rijders worden gewaarschuwd.

De Traffication Infotainment App is beschikbaar in 32 Europese landen, ook in Nederland en geeft waarschuwingen in 23 talen.