Digitale schetsen onthullen eerste beelden vernieuwde ŠKODA KAROQ

Op 30 november vindt de digitale wereldpremière van de vernieuwde KAROQ plaats. In aanloop naar de onthulling heeft ŠKODA twee schetsen vrijgegeven die een eerste glimp van het vernieuwde design geven. De compacte SUV van ŠKODA krijgt naast een design-upgrade ook een flinke technologie-upgrade.

Opvallend front

Aan de voorkant ontvangt de vernieuwde KAROQ een nieuwe, bredere grill bestaande uit forse lamellen en een zeshoekig ontwerp. Onder de grill is ook de luchtinlaat verbreed, wat hem een stoerdere uitstraling geeft. De koplampen zijn daarentegen smaller geworden en lopen nu door tot in de grill. Het nieuwe koplampdesign versterkt de dynamische blik dankzij twee gescheiden dagrijverlichting-units. Onder de koplampen bevindt zich een tweede lichtunit voor de mistlampen, of een aparte LED-module voor het topmodel. Gezamenlijk creëren de lichtunits een herkenbaar, vierpits lichtsignatuur.

Typisch ŠKODA

De achterzijde van de vernieuwde ŠKODA-SUV beschikt over een langere achterspoiler, scherper achterlichtsignatuur en een aangescherpte achterbumper. De achterlichten zijn net als de koplampen, smaller geworden en benadrukken zo de breedte van de auto. Ook deze lichtunits zijn ontworpen met kristallijnstructuren en hun bekende C-vorm, waardoor de ŠKODA-stijl ook bij de vernieuwde KAROQ naar vorenkomt.

In 2017 bracht ŠKODA het kleinere broertje van de KODIAQ op de markt, waarvan de vernieuwde versie op 30 november 2021 officieel wordt onthuld tijdens zijn digitale wereldpremière.