Cultstatus

De iconische Volkswagen-bus, die vooral geliefd was door hippies en surfers uit de vorige eeuw, keert na meer dan twintig jaar terug op de markt in Amerika en Canada met de lancering van de ID. Buzz. Van de stranden van California tot Florida, de Volkswagen T1, T2 en T3 zijn bijna onmisbaar. De bus, die een belangrijke rol speelde in de surfcultuur van de jaren '60, bood voldoende ruimte voor boards en andere benodigdheden, en diende tevens als slaapplek na een dag op zee. Met de Volkswagen-bus kon je gemakkelijk naar nieuwe hotspots rijden, waardoor het een symbool van zorgeloze vrijheid werd.

Huis op wielen

Met name hippies waren dol op de Volkswagen-bus. Met voldoende ruimte in elke T1, T2 of T3, konden ze samen met hun vrienden naar campings en festivals gaan en altijd hun eigen plekje bij zich hebben. Veel hippies transformeerden deze rijdende woningen tot hun unieke toevluchtsoord met kleurrijke beschilderingen. De meest bekende van allemaal is de Light Bus, beschilderd door Robert 'Dr. Bob' Hieronimus, die door iconische foto's bekend werd als de Woodstock-bus, het meest legendarische festival ooit. In 2019 werd de Light Bus volledig gerestaureerd.

2 generaties overgeslagen

De iconische Volkswagen-bus nam twintig jaar geleden afscheid van Amerika. Nu maakt hij een stijlvolle comeback. Op 2 juni maakte de ID. Buzz met lange wielbasis zijn debuut op het surfstrand van Huntington Beach, een bekende plek voor surfers langs de Pacific Coast Highway in de buurt van Los Angeles. Met zijn elektrische aandrijving is de ID. Buzz klaar voor de toekomst, terwijl hij nog steeds ruim en praktisch blijft. Het coole design knipoogt naar zijn voorgangers. Good vibrations!