Nieuwe innovaties

De nieuwe, innovatieve dimensie van de ID. Buzz komt komend jaar op de markt. Deze volledig elektrische personenbus met lange wielbasis is bijna vijf meter lang en biedt ruimte aan maar liefst zeven personen, inclusief een handige derde zitrij. Het panoramadak met smart glass is niet alleen innovatief, maar ook schenkt hij aandacht aan de iconische Samba-bus uit de jaren '50. Daarnaast is er een krachtige nieuwe elektromotor beschikbaar met een vermogen van 210 kW/286 pk voor de versie met lange wielbasis. U kunt kiezen tussen een accupakket van 77 kWh en de nog grotere variant van 86 kWh. En dat is nog niet alles! Deze geweldige auto beschikt ook over een head-up display, een verbeterd infotainmentsysteem en zelfs remote parking. Dit is de nieuwe geavanceerde rijervaring met de ID. Buzz!

id.buzzlwb5

Volgende hoofdstuk

De ID. Buzz heeft sinds zijn lancering eind vorig jaar enorme populariteit verworven en ook in ons land is hij een groot succes. Al meer dan 2.500 exemplaren zijn er verkocht, waarmee dit model de marktleider is in de categorie van elektrische bedrijfswagens. En nu komt het volgende hoofdstuk: de nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis. Deze vernieuwde uitvoering is maar liefst 4,96 meter lang (vergeleken met de reguliere ID. Buzz van 4,71 meter) en heeft een wielbasis van 3,24 meter (vergeleken met de 2,99 meter van de ID. Buzz). De hoogte (1,93 meter) en breedte (1,99 meter) blijven ongewijzigd, maar de extra lengte van het nieuwe model wordt visueel verdeeld over bredere schuifdeuren (+19,2 cm) en 5,8 centimeter extra ruimte tussen de C-stijlen en de achterwielen. Het design wordt herkenbaar door de opvallende V-vorm van de voorkant en de unieke LED-koplampen en -achterlichten. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de ID. Buzz met lange wielbasis een indrukwekkende lage Cw-waarde van slechts 0,29.

id.buzzlwb13

Meer ruimte en multifunctioneel

De ID. Buzz met een lange wielbasis biedt verschillende zitconfiguraties om aan ieders behoeften te voldoen: vijf zitplaatsen met een verstelbare rugleuning op de verschuifbare achterbank, zes zitplaatsen met individuele stoelen op de tweede rij, en zelfs zeven zitplaatsen met neerklapbare en uitneembare stoelen op de derde rij. De auto is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat de passagiersstoel, de buitenste stoelen op de tweede rij en de stoelen op de derde rij allemaal ISOFIX-bevestigingspunten hebben voor kinderstoeltjes. Wat betreft het interieur, maakt de ID. Buzz gebruik van diervrije materialen in plaats van leer, waaronder gerecyclede materialen zoals SEAQUALL. Dit toont de inzet van Volkswagen voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Bovendien biedt de ID. Buzz met een lange wielbasis een indrukwekkende laadruimte van maar liefst 2.469 liter. Zelfs met vijf zitplaatsen blijft er 1.340 liter beschikbaar, en zelfs met zeven zitplaatsen in gebruik nog 306 liter. Ook de ruimte op de derde zitrij is opmerkelijk groot en dus biedt de ID. Buzz extra flexibiliteit en comfort

id.buzzlwb9

Innovatie in het interieur

Het interieur is ook verder geïnnoveerd, zoals het digitale dashboard (13,5 cm) die een aanpasbare weergave heeft en het touchdisplay voor het infotainmentsysteem die 32,8 centimeter is. Met software 5.0, een nieuwe interface en een verbeterde menustructuur is het bedienen van deze functies nu nog eenvoudiger. U heeft direct toegang tot tal van handige functies via twee zichtbare balken en de nieuwe Car Control Center-knop, die zelfs met stembediening kunnen worden bediend. Voor extra gebruiksgemak zijn de touchsliders nu verlicht. De lichtstrip van het interactieve ID. Light ondersteunt u bij bijvoorbeeld de navigatie en waarschuwt bij potentieel gevaar. Tevens is er nu een head-up display aanwezig.

Verder zult u blij zijn met de praktische details, zoals de USB-C-poorten die tot 45 W aan vermogen leveren om apparaten snel op te laden. En voor het opbergen en meenemen van grotere voorwerpen, zoals flessen en laptops, is er de handige ID. Buzz Box. Deze Box kunt u op verschillende plaatsen in het interieur bevestigen, zodat u altijd alles bij de hand heeft.

id.buzzlwb1

Slim, innovatief panoramadak

Verder is er nog een handige innovatie: het nieuwe panoramadak met smartglass! Deze is 1,71 x 1,04 meter en strekt zich uit over de zitplaatsen op zowel de eerste als de tweede rij. Door simpelweg de touchslider te gebruiken of een opwindend stemcommando te geven, is het dak moeiteloos te veranderen van transparant naar ondoorzichtig en vice versa. Hoe dit kan? Een elektrische aansturing van vloeibare kristallen die samen met speciale coatings zorgt voor het bijdragen aan een heerlijke interieurtemperatuur en het beperken van het energieverbruik. Ook zorgt dit dak nog eens voor 30 mm extra hoofdruimte. Verrijk uw rijervaring met ons baanbrekende panoramadak en geniet in stijl van elke kilometer die u aflegt op zonnige dagen!

id.buzzlwb4

Groter accupakket, nieuwe elektromotor

De ID. Buzz met zijn verlengde wielbasis biedt een ruimte voor een groter accupakket met een indrukwekkende capaciteit van 86 kWh! Dit betekent een hogere actieradius, maar ook is hij sneller op te laden, want met 170 kW lader is de batterij opmerkelijk snel vol. Daarnaast heeft de verlengde ID. Buzz een krachtigere nieuwe elektromotor, die maar liefst 210 kW/286 pk levert aan de achteras en heeft hij een maximumkoppel van 550 Nm.  Als kers op de taart heeft de nieuwe elektromotor een elektronisch begrensde topsnelheid van 160 km/u, wat de reguliere ID. Buzz zelfs overtreft (topsnelheid reguliere ID. Buzz: 145 km/u).

id.buzzlwb16

Prettig en praktisch

Het nieuwe lithium-ion accupakket van de ID. Buzz is slim geplaatst in de wagenvloer, waardoor het zwaartepunt laag blijft en elke rit erg stabiel blijft. Met de McPherson voorwielophanging en de multilink-constructie achteraan, is er een soepel en perfect gebalanceerd rijgedrag. Bovendien heeft de ID. Buzz met een lange wielbasis een indrukwekkende draaicirkel van slechts 11,8 meter (11,1 meter voor de standaard ID. Buzz). Het ruime interieur van de auto biedt een royale breedte van 1,20 meter tussen de achterste wielkasten, waardoor het laden van brede spullen een fluitje van een cent wordt. Ook kunt u kiezen uit 18, 19 of 20 inch wielen en profiteren van de standaard lage rolweerstand van de banden.

id.buzzlwb14

Hoge techniek

De ID. Buzz met een langere wielbasis is voorzien van een uitgebreide reeks hulpsystemen. Enkele van de inbegrepen functies zijn onder andere V2X, dat gebruikmaakt van gedeelde gegevens om te waarschuwen voor gevaren in de omgeving, Front Assist, verkeerstekenherkenning en Lane Assist. Met de verbeterde Travel Assist, die nu ook gedeelde gegevens gebruikt, kan de ID. Buzz vanaf een snelheid van 90 km/u automatisch van rijbaan wisselen. Park Assist Pro maakt verschillende vormen van automatisch inparkeren mogelijk, zelfs op afstand met behulp van een app.

busfestival1

VW Bus Festival 23-25 juni

De verlengde ID. Buzz zal, samen met de gewone versie, de Transporter en de Multivan, gemaakt worden in Hannover. Hij zal zijn Europese debuut maken tijdens het internationale VW Bus Festival van 23 tot 25 juni. De prijzen en andere details zullen later bekendgemaakt worden voordat hij in het voorjaar van 2024 op de markt komt.