Na 16 jaar afwezigheid

Bent u een fan van (oude)Volkswagen-busjes? Dan moet u deze dagen omcirkelen in de agenda: 23 t/m 25 juni. Op deze data vindt het legendarische VW Bus Festival weer plaats! 16 jaar geleden was de laatste editie van dit schitterende festival. Binnenkort zullen duizenden Volkswagen-busjes in Hannover samenkomen, waar van het VW Bus Festival 2023 plaatsvindt. Dit is zelfs de grootste bijeenkomst van Volkswagen-busjes ter wereld! Bestel nu uw tickets en beleef van 23 t/m 25 juni aanstaande dit prachtige festival. Wees er wel snel bij, want een beperkt aantal tickets wordt met een speciale ‘early bird’ korting aangeboden.

busfestival2

Hermesplatz in Hannover

Volkswagen Bedrijfswagens verwacht wel 6.000 unieke Volkswagen-busjes en meer dan 60.000 enthousiaste bezoekers te mogen verwelkomen op het VW Bus Festival. In 2007 vond dit evenement voor het laatst plaats en volgens de verwachtingen zal het groter worden dan ooit tevoren. Rondom de parkeer/grasvelden bij het Messegelände in Hannover wordt deze plek één grote camping tijdens het festival. Hier wordt Hermesplatz de centrale ontmoetingsplaats.

busfestival5

Drie dagen gevuld met Volkswagen-busjes

Er staan tijdens dit festival verschillende activiteiten op het programma, zoals live muziek en een concours d’élégance. Ook worden er vele shows en exposities georganiseerd ter ere van de Volkswagen-bus. Tevens is er een markt voor onderdelen en souvenirs, maar ook een grote foodmarkt waar u ook kunt genieten van culinair eten en drinken. Voor iedere liefhebber is er wat moois te beleven, of u nou liefhebber bent van mooie omgebouwde ‘Bulli’s’ of liever sleutelt aan de bussen. Ook voor de kinderen is er in de Bulli Kids Club volop vermaak.

busfestival8

Wat staat er nog meer op het programma?

Als “openingsceremonie” de officiële opening van het festival vertrekt een lang konvooi Volkswagen-busjes vanaf de fabriek in het noordwesten van Hannover, door het centrum naar het festivalterrein. Vervolgens zal het festival officieel geopend worden. Gedurende het festival worden verschillende historische/iconische, speciale, maar ook jonge bussen tentoongesteld. Zo komt er de alleroudste Volkswagen T1 met de bijnaam ‘Sophie’ (bouwjaar 1950, chassisnummer 20-1880) op het terrein, maar zal ook de bekende roze T2-camper aanwezig zijn (deze was tot 2008 eigendom van rocklegende Pete Townshend). Op een grote kampeerexpositie staat de allereerste T3 ‘California’ naast zijn opvolgende generaties. Niet alleen klasseiekers komen in de schijnwerpers te staan, ook de jongste generatie van Volkswagen, zoals de nieuwste Multivan en ID. Buzz.

busfestival6

Filmpremière tijdens VW Bus Festival

Op vrijdagavond (23 juni) zal er op het festivalterrein een grote openlucht drive-in cinema zijn. Op zal het social media platform ‘BULLILOVEstories’ op een groot scherm worden vertoond. In deze film vertellen meerdere liefhebbers over hun avonturen met hun eigen Volkswagen-bus.

Tickets nu in de verkoop

Dagkaarten voor het VW Bus Festival kunnen enkel via de officiële website van het festival worden besteld: www.vw-bus-festival-2023.de. U kunt nu uw tickets bestellen. Een gelimiteerd aantal toegangskaarten wordt aangeboden met ‘early bird’ korting.

Ticketprijzen VW Bus Festival 2023:

Vrijdag 23 juni 2023

Volwassene: € 10

Kind (6-17 jaar): € 5

Zaterdag 24 juni 2023

Volwassene: € 15

Kind (6-17 jaar): € 5

Zondag 25 juni 2023

Volwassene: € 10

Kind (6-17 jaar): € 5

Voor kinderen jonger dan 6 jaar is de toegang gratis.

 

Meer informatie over het VW Bus Festival is te vinden op de website. Klik op onderstaande button en bestel uw tickets!