Volop slimmigheidjes

U kent het vast wel, het is een warme zomerdag en u komt terug bij uw geparkeerde auto die urenlang in de brandende zon heeft gestaan. Hierdoor is het net sauna. Maar met de nieuwe ID.7 van Volkswagen is dat verledentijd. Het nieuwe elektrische model is uitgevoerd met een bijzonder slimme airconditioning die rekening houdt met de zon en daardoor slim koelt. Maar het systeem heeft nog meer slimme functies, zo heeft de auto spraakbediening voor de airco en automatisch bewegende luchtroosters. Bovendien is er ook gewerkt aan slimmigheid met de sleutel. Zodra u met de sleutel in de buurt van de auto komt, wordt de airco direct geactiveerd om het interieur te koelen of te verwarmen. Ook is er een geheugensysteem gekoppeld aan de airconditioning die de voorkeuren van verschillende bestuurders onthoudt.

slimmeventilatie3

Bedienen op uw manier

De ID.7 is het eerste model van Volkswagen met deze slimme airconditioning. Nog voordat u de deur van uw auto opentrekt is de auto al op uw gewenste temperatuur. Dit kan via de automatische bewegende luchtroosters die over de hele auto worden verspreid of naar een specifiek zone in het interieur. De airconditioning kan op verschillende manieren bediend worden, bijvoorbeeld via het centrale touchscreen, waarbij verschillende functies overzichtelijk zijn gegroepeerd. Er kan via het menu onder andere de sterkte en richting van de luchtstroom worden bepaald. De verlichte slider voor de temperatuur is altijd gemakkelijk bereikbaar onderaan het beeldscherm, zodat u niet allerlei menu’s door hoeft. Ook aan spraakbediening is gedacht. Als u bijvoorbeeld zegt: “Hallo Volkswagen, ik heb koude handen”, activeert de auto voor u de stuurverwarming en zal er vijf minuten lang warme lucht richting uw handen worden geblazen vanuit de automatisch verstelbare roosters.

slimmeventilatie4.1

De ID.7 denkt met u mee

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren qua temperatuur, rooster op het gezicht of juist niet etc. Daarom is het fijn als iedereen de auto in kan stappen en de auto meteen weet wie het is wat zijn of haar voorkeuren zijn. Extra praktisch als er meerdere mensen gebruik maken van de auto. Volkswagen heeft een geheugenfunctie in het airconditioningsysteem zitten die alle voorkeuren van gebruikers opslaat. Maar wat misschien nog wel indrukwekkender is, is de zonnesensor die op de voorruit is geplaatst en waarmee de ID.7 detecteert wat de stand van de zon is. Wanneer deze met grote kracht op één van de zijkanten schijnt, voert de airconditioning automatische koude lucht naar die zijde van de auto. Hierdoor komt u altijd op de gewenste temperatuur de auto binnen.