Verder dan alleen comfort voor inzittenden

Het voorbereiden van de elektrische Volkswagen ID.7 gaat verder dan alleen comfort voor de inzittenden. Het accupakket kan volautomatisch of handmatig worden voorverwarmd of gekoeld, zelfs als de auto niet aan een laadpaal staat. Dit verlengt de levensduur van het accupakket en vergroot het rijbereik, waardoor zowel het comfort als de efficiëntie van de elektrische auto worden geoptimaliseerd.

Volautomatisch accuverwarming- en koelsysteem

Volkswagen ID.-modellen, waaronder de ID.7, hebben een ingebouwd automatisch accuverwarming- en koelsysteem. Bij aansluiting op een laadpaal meet het systeem de accutemperatuur en regelt verwarming of koeling indien nodig. Tijdens het laden wordt de accutemperatuur tussen de 15-25 graden gehouden voor een efficiënte laadcyclus. De vertrek-timer op het dashboard stelt je in staat om de accu tegen de geplande vertrektijd op te laden, wat niet alleen handig is, maar ook het rijbereik in koude wintermaanden positief beïnvloedt.

Preconditioneren met behulp van de navigatie

De ID.7 is niet alleen ons elektrische vlaggenschip qua formaat, uitrusting en afwerking, maar beschikt ook over een automatische preconditioneringsfunctie die gebruikmaakt van de actieve routebegeleiding in het navigatiesysteem. Hiermee brengt de ID.7 het accupakket kort voor het bereiken van een geadviseerde laadstop volautomatisch op de ideale bedrijfstemperatuur (15-25 graden). Dit zorgt voor maximale efficiëntie tijdens het laden en optimaliseert het rijbereik.

Ook handmatig preconditioneren

De bestuurder kan de preconditioneringsfunctie handmatig activeren via het menu, vooral handig bij het gebruik van Google Maps of Waze via App Connect zonder fabrieksrouteplanning. Als snelladen onderweg nodig is op een zelfgekozen locatie, kan de preconditionering ook handmatig worden geactiveerd. Zo zorgt de ID.7 ervoor dat het accupakket altijd de optimale bedrijfstemperatuur bereikt, of het nu thuis is, onderweg met de routeplanner of tijdens een zelfgeplande laadstop.

Interesse in de Volkswagen ID.7? Bekijk hier onze voorraad of klik op de onderstaande button om meer over de ID.7 te weten te komen.