Nieuwe details vrijgegeven

Op maandag 17 april zal de gloednieuwe elektrische Volkswagen ID.7 officieel aan de wereld tentoon worden gesteld. Voor deze wereldpremière plaatsvindt geeft Volkswagen nog weer een aantal nieuwe details prijs, zoals over de rijeigenschappen, aandrijving en uitrusting.

Een paar weken terug werd de gecamoufleerde Volkswagen ID.7 in het zuiden van Spanje nog een keer grondig getest voordat hij officieel wordt gepresenteerd. Op de kronkelige wegen rondom de Spaanse stad Alicante werd hij getest en werd duidelijk dat de kwaliteiten van de nieuwe elektrische limousine zelfs daar volledig tot hun recht. De ID.7 heeft tevens een geheel nieuw ontwikkelde aandrijflijn, welke is ontwikkeld en geproduceerd door Volkswagen Group Components in Kassel.

id5-2

Actieradius tot 700 kilometer (WLTP)

Volkswagen heeft de grootste winst geboekt op het gebied van efficiency: er is namelijk een actieradius mogelijk van wel 700 kilometer (WLTP), afhankelijk van de capaciteit van het accupakket. Er komen namelijk twee verschillende accupakketten: 77kWh en 86kWh. Snelladen is mogelijk tot een vermogen van 200 kW. Hiermee is de ID.7 dé ideale reisauto!

id3

Uitgebalanceerde rijervaring

Voor optimale rijeigenschappen is een adaptieve onderstel (DCC) beschikbaar optioneel voor de ID.7. Tevens is de rijervaring op afroep in te stellen dankzij de verschillende rijprogramma’s. U heeft als bestuurder de keuze uit een brede selectie aan instellingen, zodat u een perfecte balans kunt vinden tussen heel veel comfort en dynamiek. DCC zorgt voor progressieve besturing, nauwkeurige rijeigenschappen en maximale rijstabiliteit.

id4-3

Nieuwe bediening

De ID.7 biedt als limousine heel veel ruimte voor en achter. Het dashboard is helemaal nieuw ontworpen en u krijgt de belangrijkste informatie tijdens de ritten binnen via het infoscherm achter het stuur. De overige informatie (zoals navigatie) wordt via het head-up display met augmented reality weergegeven. Het centrale bedieningspaneel is een 15 inch groot touchscreen. Bij het ontwikkelen van deze bediening was de feedback van de gebruiker cruciaal, want nu zijn de iconen voor de aircobediening continu zichtbaar op het scherm. Ook is het mogelijk om een aantal sneltoetsen in het hoofdmenu naar eigen voorkeuren in te stellen.

id6-2

Nieuw: ergoActive-stoelen

Voor de ID.7 zijn door Volkswagen nieuwe ergoActive-stoelen ontwikkeld, welke in 14 verschillende standen kunnen worden versteld, waarbij een ontspannende massagefunctie ook optioneel is. De stoelen bevatten daarnaast automatische stoelverwarming en -ventilatie, waarbij de temperatuur automatisch wordt afgestemd op de omgeving.

Met de komst van de ID.7 bestaat de volledig elektrische ID-familie van Volkswagen uit zes verschillende modellen. Op 17 april wordt de ID.7 onthuld en zal komend najaar verwacht worden in onze showrooms in Doetinchem en Hengelo.