Laagste luchtweerstand ooit

De nieuwe Volkswagen ID.7 is de ultieme elektrische rijervaring! Als het eerste elektrische model van Volkswagen in de hogere middenklasse, levert de ID.7 prestaties als nooit tevoren. Met een indrukwekkend rijbereik tot 700 kilometer (WLTP) blijft deze sedan moeiteloos efficiënt, waardoor de actieradius zeer sterk verbeterd is binnen het MEB-platform. Dankzij geavanceerde aerodynamica, met een gestroomlijnde basisvorm, een ongekend lage luchtweerstandswaarde van Cd = 0,23 en een frontaal oppervlak van slechts 2,46 m², glijdt de ID.7 door de rijwind alsof het geen moeite kost. Ervaar de toekomst van elektrisch rijden met de Volkswagen ID.7!

id6-2

Coupé van vijf meter lang

Ontdek het meest aerodynamische ID.-model ooit van Volkswagen! Met zijn gestroomlijnde ontwerp tilt deze sedan het rijplezier naar een hoger niveau. Bij de ID.7 speelt de sedanvorm een cruciale rol, goed voor ongeveer 50% van de totale luchtweerstandswaarde. Daarnaast dragen de velgen en banden nog eens 30% bij aan deze waarde, terwijl de bodemplaat en de strategisch geplaatste openingen in het front, die de rijwind naar de radiatoren leiden, elk 10% voor hun rekening nemen.

Wanneer u een blik werpt op het bijna vijf meter lange silhouet van de ID.7, wordt meteen duidelijk dat dit model aerodynamica serieus neemt. Het gestroomlijnde design wordt benadrukt door het lage front, de naadloze overgang naar de motorkap en de verlaagde voorruit. Zelfs de coupé-achtige daklijn en de taps toelopende achterzijde zijn ontworpen met optimale aerodynamische prestaties in gedachten.

id5-2

Hoe verliep de ontwikkeling?

Vanaf de allereerste ontwikkelingsfasen is er nadrukkelijk aandacht besteed aan het exterieurdesign, de bodemplaat, de velgen en andere aero-details. Gedurende het eerste jaar van ontwikkeling werden deze elementen tot in de puntjes geperfectioneerd met behulp van geavanceerde digitale CAD-modellen en computersimulaties. Vervolgens zijn de resultaten versterkt door middel van uitgebreide tests in de windtunnel in fysieke modellen. Met behulp van geavanceerde luchtstroomberekeningen is er de perfecte balans gevonden tussen efficiëntie en stijl.

id4-3

Aerodynamische voordelen van de ID.7

De indrukwekkende aerodynamica van de revolutionaire ID.7 tilt de luchtstroom naar een geheel nieuw niveau voor de Automotive. De volledig gesloten bodemplaat van de ID.7 vormt een essentieel onderdeel hiervan. Maar dat is nog niet alles! De ingenieurs hebben speciaal ontwikkelde wielspoilers voor de voorwielen toegevoegd om de lucht soepel langs de wielen te geleiden, waardoor hinderlijke wervelingen tot een minimum worden beperkt. Dankzij de slim geplaatste 'Air curtains' op de hoeken van de voorbumper wordt de rijwind op een optimale manier rond de auto gestuurd. Zelfs de gewelfde dorpels aan de zijkanten spelen een belangrijke rol. Ze voorkomen namelijk dat de wind onder de auto terechtkomt en rechtstreeks tegen de achterwielen botst. Ook onder de auto bevinden zich subtiele spoilers en doordachte details die ervoor zorgen dat de lucht op precies de juiste manier onder de auto doorstroomt.

id2-3

Meer dan looks

Elk detail telt en dat geldt zeker voor de velgen. Volkswagen heeft ervoor gezorgd dat de ID.7-velgen niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook een positieve invloed hebben op de aerodynamica van de auto. Tijdens het ontwerpproces is er de nadruk gelegd op zowel het uiterlijk, als de prestaties van de velgen. Het resultaat is verbluffend. De velgen hebben een innovatief ontwerp met een meer gesloten structuur. Dit betekent dat u niet alleen in stijl rijdt, maar ook geniet van een verbeterde efficiëntie en prestaties.

Ervaar het komend najaar zelf bij Huiskes-Kokkeler en ontdek de kracht van onze elektrische modellen met de geavanceerde velgen van Volkswagen!

id3

Shutters maken het verschil

Elk aspect van deze auto is zorgvuldig aerodynamisch geoptimaliseerd om een ongeëvenaarde rijervaring te bieden. Bijvoorbeeld de ingenieuze luchtstroomtechnologie die de ID.7 doet uitblinken. De strategisch geplaatste openingen aan de voorkant leiden de rijwind op een zorgvuldige wijze naar de radiatoren, terwijl de elektrisch bediende radiator-shutters de luchtweerstand minimaliseren. Deze slimme technologie zorgt ervoor dat de shutters alleen openen wanneer koeling van de elektromotoren en het accupakket vereist is. Ook dankzij de perfect vormgegeven achterklep en de gestroomlijnde diffuser, wordt een optimale aerodynamica bereikt. Dit alles draagt bij aan een indrukwekkende Cd-waarde van slechts 0,23, tevens de allerbeste luchtweerstandswaarde in de gehele Volkswagen ID.-familie.