Nieuwe techniek

Volkswagen staat bekend om zijn betrouwbare prestaties en kwaliteit. Om deze betrouwbaarheid te blijven waarborgen, is er voor de nieuwe ID.7 een compleet nieuwe elektromotor ontwikkeld die een aantal praktische functies bezit om het rijden leuker én makkelijker te maken.

volkswagenid11-2

Eigen ontwerp

Met de nieuwe elektromotor van de ID.7 is nu al geschiedenis geschreven, want het is bijvoorbeeld de eerste elektromotor is die volledig zelf is ontwikkeld door Volkswagen en ook vanwege zijn grootte (niet groter dan die in de overige ID.-modellen). Toch is deze met 286 pk en een maximumkoppel van 550 Nm wel een stuk krachtiger dan zijn voorgangers. Dit komt doordat er sterkere magneten in het draaiende gedeelte van de elektromotor zijn geplaatst, de zogeheten “rotor”. Met deze magneten wordt er een beter magneetveld gevormd, zodat de ID.7 nog beter presteert. Ook is de nieuwe elektromotor maar liefst 40% rendabeler, wat (samen met de lage luchtweerstand) resulteert in een veel hogere actieradius.

volkswagenid2-5

Veel keuze

De nieuwe ID.7 is komend najaar te bestellen in twee uitvoeringen: de ID.7 Pro en de ID.7 Pro S. De Pro S verschijnt echter later pas. Het verschil tussenbeide zit in de grootte van het accupakket. De Volkswagen ID.7 Pro is voorzien van een 77 kWh sterk accupakket, wat een rijbereik van 615 kilometer (WLTP) oplevert. De ID.7 Pro S krijgt een accupakket van 86 kWh, waarmee het rijbereik stijgt naar wel 700 kilometer. Beide uitvoeringen hebben wel dezelfde nieuwe elektromotor met een vermogen van 286 pk (210 kW). Daarnaast bezitten ze een transmissie met één versnelling en een dubbele tandwieloverbrenging.

De nieuwe ID.7 is aan de snellader van maximaal 200 kW (voor het grootste accupakket) op te laden en heeft handige ondersteuning: het koelsysteem stelt vóór het laden namelijk de juiste temperatuur in voor het accupakket. Deze preconditionering kunt u zelf eenvoudig instellen door een laadstation op te zoeken in het navigatiesysteem, waardoor de ID.7 de rest doet. Dit maakt het rijden een stuk gemakkelijker!