Presentatie in Las Vegas

Van 5 t/m 8 januari 2023 laat Volkswagen de nieuwe ID.7 voor het eerst zien op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas. Volkswagen presenteert daar zijn allereerste volledig elektrische sedan volgens het modulaire elektrische platform (MEB). Afgelopen jaar blikten we met het ID. AERO studiemodel al vooruit op de nieuwe Volkswagen ID.7. Met zijn aerodynamische design heeft hij een rijbereik van ca. 700 kilometer (WLTP).

Thomas Schäfer, CEO van Volkswagen Passenger Cars, zegt het volgende: “Met de ID.7 breiden we ons gamma van elektrische modellen uit naar de hogere segmenten. De ID.7 is één van de tien nieuwe elektrische auto’s die we tot 2026 op de markt gaan brengen, waarbij we in alle segmenten vertegenwoordigd willen zijn”.

volkswagenid1-6

Nieuwe ID.-familielid

De ID.7 is na de ID.3, ID.4, ID.5 en ID.6 (enkel verkrijgbaar in China) en de nieuwe ID. Buzz het zesde model binnen de ID.-family dat de wegen gaat vergezellen. Het is tevens de tweede wereldauto van Volkswagen op het MEB-platform, na de ID.4. Naar verwachting wordt de elektrische sedan alleen in de drie belangrijkste markten (China, Europa en Noord-Amerika) gelanceerd en zal voor de Europese markt geproduceerd worden in de Volkswagen-fabriek in het Duitse Emden, waar 9.000 medewerkers werkzaam zijn. Sinds de introductie van de ID.3 in september 2020 heeft Volkswagen wereldwijd al 500.000 auto’s uit de ID.-range afgeleverd.

volkswagenid12

Innovatief interieur

Volkswagen laat het definitieve ontwerp van het dashboard al zien op de CES. Het wordt duidelijk dat Volkswagen met dit nieuwste model op MEB-basis dankzij feedback van klanten. Zo wordt de ID.7 verbeterd met onder meer deze standaard features:

  • Vernieuwd en groter (15 inch / 38 centimeter) infotainmentscherm
  • Augmented reality head-up display
  • Innovatief airconditioning-systeem met intelligente ventilatieopeningen
  • Verlichte aanraak-sliders

Innovatieve technieken komen terecht in deze futuristische sedan. Bekijk de modelpagina voor alle specificaties van de ID.7.

volkswagenid10

Aerodynamisch design dankzij MEB

Net als alle andere modellen binnen de ID.-family staat de ID.7 op het elektrische MEB-platform van de Volkswagen Groep. De voordelen van dit modulaire platform, met korte overhangen en een lange wielbasis zorgen voor een zeer ruim interieur. Het interieur is hierdoor zelfs nog ruimer dan dat van de Passat.

De designtaal van de volledig elektrische ID.-modelfamilie wordt ook gevolgd door de ID.7. Herkenbare kenmerken van de sedan zijn de aerodynamische neus en het dak, die beide helpen het energieverbruik te verminderen en de actieradius te vergroten.

Alles weten over de nieuwe ID.7? Bekijk hieronder de modelpagina.

De Volkswagen ID.7
Play

De Volkswagen ID.7