id.xtremeoffroadconcept-header

Concept car op basis van de ID.4 GTX

In Locarno heeft Volkswagen de ID. EXTREME onthuld. Een offroad-concept car is een volledig elektrische studiemodel gebaseerd op de ID.4 GTX. Veelzijdig en avontuurlijk is wat deze offroader in zich heeft. De ID. XTREME is ontworpen voor de avontuurlijke tochten, wat resulteerde in een 285 kW sterke elektromotor op de achteras en tevens een vierwielaandrijving. Een stoer design en krachtige prestaties is hetgeen wat deze ID. XTREME kenmerkt. 

id.xtremeoffroadconcept-2

Gemaakt voor avontuur

De ID. XTREME is gemaakt om elk offroad-avontuur aan te gaan. Ten opzichte van de ID.4 GTX heeft hij een aantal toevoegingen gekregen, zoals het opgehoogde rally-onderstel,  de versterkte frontbalk, de aangepaste voorbumper, de 18-inch offroad-wielen en de via 3D-print vervaardigde spatborden. Niet alleen een stoere uitstraling, maar ook maximale rijkwaliteit offroad. Extra LED-schijnwerpers en aluminium bodembescherming maken de elektrische concept car geschikt voor alle ritten buiten de geasfalteerde wegen, ook in het donker.

id.xtremeoffroadconcept-1

ID. Treffen in Locarno

Het interieur van de ID. XTREME is afgewerkt met Alcantara en veel oranje elementen. Als basis diende een oude testauto met een gebruikte 82 kWh-batterij, dus duurzaam is hij zeker. Volkswagen onthult de definitieve ID. XTREME op de tweede editie van het ID. Treffen in Locarno, een evenement voor fans van elektrische mobiliteit. Dit jaar werd het ID. Treffen gehouden in het weekend van 6 tot en met 10 september.