Speciaal evenement

Kom allemaal bij elkaar, liefhebbers! Op 10 en 11 juni vindt het wereldberoemde GTI-Treffen plaats in Autostadt, dat zich bevindt in de thuisbasis van Volkswagen: Wolfsburg. Dit betekent dat we twee dagen lang kunnen genieten van een feestelijke sfeer, smullen van GTI-prototypes, conceptauto's, Azubi GTI's en buitengewone GTI's van trotse eigenaren. Zelfs de parkeerplaats op dit evenement is een attractie op zich!

40jaargolfgti24-2

Het gouden jaar 1976

Laten we teruggaan naar 1976. Met de introductie van de Golf GTI bracht Volkswagen een ware sensatie op de weg. Nooit eerder was er een compacte auto zo sportief en zo ontstond de legendarische "hot hatch". Sindsdien is de term GTI synoniem geworden met sportiviteit, dynamiek en puur rijplezier. Dit evenement staat in het teken van de indrukwekkende geschiedenis van GTI uit de afgelopen decennia, mis dit vooral niet!

db2013al00606-large

De magie van GTI

Komend weekend vindt het GTI Treffen plaats in Autostadt, waarbij natuurlijk alle GTI-liefhebbers voor worden uitgenodigd. Het evenement brengt alle fascinerende aspecten van de GTI samen, met ongeveer veertig unieke GTI's, zoals prototypes, conceptauto's en unieke modellen. Bijzonder zijn de Azubi Cars: GTI's die zijn ontwikkeld door Volkswagen-stagiairs (Auszubildende). Op zaterdag en zondag zijn er ook Fan Drives, waar de meest prachtige GTI's voorbijrijden, variërend van volledig origineel tot sterk gepersonaliseerd en getuned. Bezoekers die met hun eigen GTI komen, kunnen parkeren op gereserveerde parkeerplaatsen, waar de magie GTI nadrukkelijk voelbaar is.

2015pologti2-2

Festivalsfeer

Het GTI Treffen is een vrolijk evenement waar autoliefhebbers samenkomen. De sfeer is feestelijk en er zijn veel eetkraampjes. Op zaterdagavond 10 juni is er een speciale avond genaamd 'Driver's Night' met een barbecue, live muziek en DJ's. Daarnaast zijn er activiteiten voor de jongste fans, waardoor het GTI Treffen een feest is voor alle leeftijden.

Al meer dan 40 jaar historie

Voor ruim vier decennia hebben GTI's liefhebbers bij elkaar gebracht. Het GTI Treffen aan de Wörthersee in Oostenrijk was sinds 1982 het belangrijkste evenement voor fans. Omdat dit evenement niet meer kon plaatsvinden, heeft Volkswagen besloten om voortaan een GTI Treffen te organiseren op hun thuisbasis in Wolfsburg.