De tijdlijn van de Volkswagen Golf

  • In de showroom: proefrijden mogelijk
  • Mogelijk om te bestellen
  • Vanafprijzen bekend
  • Wereldpremière en onthulling
  • Aankondiging en eerste beelden
Blijf op de hoogte

Kopen incl. BTW

€ 34.990,-

De vernieuwde Golf: nu bestelbaar

De vernieuwde Volkswagen Golf is nu te bestellen met TSI- en eTSI motoren (mild-hybride). De eerste leveringen zullen in juli plaatsvinden en op dit moment kan gekozen worden uit een rijk uitgeruste standaarduitvoering en de nog rijker uitgeruste Life Edition. 

Eind juni volgen ook de eHybrid (plug-in-hybride) motoren met een elektrische actieradius van +- 125 kilometer en ook een unieke en in beperkte oplage beschikbare '50 Edition' ter ere van de 50e verjaardag van de Golf. 

Lees hieronder meer over de nieuwe Volkswagen Golf en de (binnenkort) beschikbare uitvoeringen. 

Golf eHybrid met +- 120 kilometer actieradius (WLTP). 

De nieuwe Golf komt er ook als plug-in hybride (eHybrid) variant met een elektrische actieradius van meer dan 120 kilometer. En met de snellaadfunctie tot 50kW laadt de Golf supersnel op. Interesse in de Golf eHybrid? Meld u hieronder vrijblijvend aan voor één van de beperkt beschikbare productieplekken.

De uitvoeringen van de nieuwe Golf

Vernieuwd infotainment en fysieke knoppen

De achtste generatie Volkswagen Golf krijgt een aanzienlijke update, met de focus op het herontwerp van het infotainmentsysteem. Dankzij de volledige herontwikkeling van zowel hardware als software, gebaseerd op de vierde generatie van de Modulaire Infotainment Matrix (MIB4), beschikt de Golf over een indrukwekkend 12,9-inch touchscreen met verbeterde graphics en vereenvoudigde bediening. Het visueel vrijstaande MIB4-display wordt aangevuld met verlichte, ergonomisch verbeterde touch-sliders voor de airconditioning en volumeregeling. Ook introduceert de Golf een optioneel head-up display en keert op het stuurwiel, op verzoek van velen, fysieke toetsen terug.

LED-koplampen en LED achterlichtunits

De vernieuwde Golf is gemakkelijk te herkennen aan zijn nieuw ontworpen voorbumper, LED-koplampen en LED-achterlichten. Optioneel kunnen bestuurders kiezen voor high-performance LED-koplampen, die het front voorzien van een horizontale LED-strip in de grille, inclusief een verlicht Volkswagen-logo – een primeur voor Europa.

Verlicht Volkswagen-logo

Een opvallende toevoeging is het optionele lichtpakket, met de nieuwste versie van de IQ.LIGHT LED-matrix koplampen en een verlicht Volkswagen-logo. Deze LED-matrix koplampen bieden een verbeterde grootlichtfunctie met bijna twee keer het bereik van conventioneel grootlicht. Het lichtpakket bevat ook 3D LED-achterlichten die via het infotainmentsysteem gepersonaliseerd kunnen worden met drie verschillende verlichtingsdesigns.

De Golf eHybrid en GTE

De vernieuwde Golf biedt diverse aandrijflijnen, waaronder twee plug-in hybrideversies (eHybrid en GTE), twee mild-hybrideversies met 48V-technologie (eTSI), en vier turbo-benzinemotoren (TSI). De Golf eHybrid levert een systeemvermogen van 150 kW (204 pk), terwijl de Golf GTE maar liefst 200 kW (272 pk) levert. De nieuwe 1,5-liter turbo-benzinemotor (1.5 TSI evo2) met variabele turbo-geometrie wordt aangedreven door een verbeterde batterij van 19,7 kWh (netto), waardoor de verwachte elektrische actieradius tot 125 kilometer* stijgt, afhankelijk van de uitvoering. De nieuwe accu is snel te laden met 40 kW. 

Interesse in de Golf eHybrid? Schrijf u hier in om in geheel vrijblijvend in aanmerking te komen voor een productieplek:

Krachtigere TSI, efficiëntere eTSI

De nieuwe eTSI (1.5 TSI evo2) met 48V-technologie en Actieve Cilinder Management (ACTplus), altijd gekoppeld aan een 7-traps DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling, biedt vermogens van 85 kW (116 pk) en 110 kW (150 pk). Dezelfde turbo-benzinemotor met een 48V-systeem is ook beschikbaar in de Golf 1.5 TSI-modellen met handgeschakelde versnellingsbak en hetzelfde vermogen. Voor de iconische Golf GTI is de 2.0 TSI-motor nu opgevoerd tot 195 kW (265 pk). Hoewel de Golf Variant niet beschikbaar is als eHybrid, GTE en GTI, is deze wel verkrijgbaar in alle andere uitvoeringen.

Volkswagen Golf voorraad (huidige/oude model)

Over de Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is inmiddels bij de 8e generatie aanbelandt. De Volkswagen Golf 8 is in 2020 geïntroduceerd en is een waardige opvolger van zijn voorganger. De Volkswagen Golf is sinds jaar en dag één van de populairste compacte middenklasseauto's in Nederland én in Europa. De Volkswagen Golf is de Volkswagen Kever al geruime tijd voorbij gestreefd als meest gebouwde Volkswagen. 

De Volkswagen Golf is voor het eerst op de markt gekomen in 1974. De stationwagon, de Volkswagen Golf Variant is sinds de 3e generatie leverbaar. Waar de Volkswagen Golf in het verleden onder meer als 3-deurs en cabriolet leverbaar was, bestaat het huidige modelaanbod uit de Volkswagen Golf (standaard 5-deurs) en de Volkswagen Golf Variant. De 100% elektrische Volkswagen e-Golf is hier aan toegevoegd in mei 2017.

Zakelijke lease topper

De Volkswagen Golf heeft zich ontwikkeld tot één van de populairste auto's voor de zakelijke rijder. Niet alleen de 5-deurs Golf maar ook de ruime Volkswagen Golf Variant is vanwege de rijke uitrusting, sportieve looks en het rijcomfort een veel gekozen lease-auto in Nederland. Met de introductie van de 8e Volkswagen Golf in 2020 is dat niet veranderd. Onder meer een standaard Digital Cockpit, diverse hulpsystemen zoals Driver Alert System, Lane Assist en Front Assist, en LED verlichting maken de Golf 8 ook nu weer een topper in het zakelijke segment.