Persoonlijke ervaring

De nieuwe generatie van de Volkswagen Passat en Tiguan staan vooral bekend om een eersteklas beleving, met een bijzondere focus op infotainment. In de negende generatie van de Passat en de derde-generatie Tiguan is er zorgvuldig gewerkt aan het creëren van een aangename en zeer persoonlijke ervaring voor bestuurders. Dankzij het geavanceerde MIB4, het nieuwste infotainmentsysteem van Volkswagen, is de gebruiksvriendelijkheid nu ongekend hoog, precies zoals u mag verwachten van een hoogwaardige Volkswagen.

Het MIB4-infotainmentplatform van Volkswagen, dat nu zijn vierde generatie ingaat, biedt volledig vernieuwde grafische weergaven, structuur en menu-navigatie. Dit maakt de bediening moeiteloos, intuïtief en volledig aanpasbaar. Het scherm is optisch verdeeld over twee aanraakgevoelige balken, waardoor bestuurders gemakkelijk favoriete sneltoetsen kunnen instellen voor verschillende infotainmentfuncties. Onder het infotainmentdisplay bevinden zich verlichte schuifregelaars met aanraakfunctionaliteit, waarmee u naar wens de temperatuur en het audiovolume kunt aanpassen.

Top Bar

De bovenste balk van het infotainmentdisplay wordt de "Top Bar" genoemd. Aan de linkerzijde bevindt zich een handige snelkoppeling waarmee je met slechts één klik altijd en overal een overzicht van alle apps kunt raadplegen. Verderop, aan de linkerzijde van de Top Bar, treft u de knop voor het gloednieuwe Car Control Center aan. Hiermee krijgt u onmiddellijke toegang tot essentiële voertuigfuncties, welke u tevens zelf naar wens kunt instellen. Het hoofdmenu en het Car Control Center kunnen te allen tijde worden opgeroepen vanuit de Top Bar, zonder dat u de actieve app hoeft af te sluiten. Aan de rechterkant van het Car Control Center zijn nog meer handige snelkoppelingen beschikbaar.

Home Screen

Op het ruime startscherm (Home Screen) centraal worden de kernfuncties van diverse apps samengebracht in pictogrammen van diverse groottes. Naast de gebruikelijke functies zoals navigatie, telefoon en diverse media, bieden deze pictogrammen ook nieuwe mogelijkheden die bediend kunnen worden via spraakgestuurde assistentie. Wanneer een van de items in de bovenste balk of onderste balk wordt geactiveerd, wordt deze tevens weergegeven op het startscherm.

Bottom Bar

De benaming van de onderste strook van het scherm is vanzelfsprekend: deze wordt de "Bottom Bar" genoemd. Hierin zijn de bedieningsknoppen voor het klimaatsysteem en de stoelinstellingen te vinden. In het midden van deze strook bevindt zich de "Home Button," waarmee u op elk gewenst moment terug kunt keren naar het beginscherm. Het samenvoegen van de klimaatregelingsfuncties in de Bottom Bar biedt de mogelijkheid om tijdens het rijden direct toegang te hebben tot alle temperatuurinstellingen en andere klimaatopties voor zowel de bestuurder als de passagier.

Grotere Digital Cockpit standaard

De Passat en Tiguan van de nieuwste generatie beschikken standaard over een geavanceerd digitaal display achter het stuur. Met een indrukwekkende schermdiameter van 10 inch, overtreft het aanzienlijk de vorige Digital Cockpit in de Passat en Tiguan. Dit vernieuwde scherm biedt een herontworpen grafische weergave en een uitgebreider scala aan functies met diverse beschikbare modi. Met eenvoudige bedieningselementen op het multifunctionele stuurwiel kun je moeiteloos schakelen tussen deze verschillende weergavemodi, die bovendien naar eigen voorkeur kunnen worden aangepast. De vier beschikbare weergavestijlen omvatten Classic, Progressive, Navigation en R-Line.

Wat doen de verschillende stijlen?

  • Classic. In de Classic-weergave worden aan beide zijden (links en rechts) van het scherm een elegante ronde toerenteller en een snelheidsmeter weergegeven, die worden gescheiden door een centrale ruimte waar aanvullende gegevens worden weergegeven. Hier vindt u een digitale snelheidsaanduiding en nuttige navigatie-instructies. Tevens heeft u de vrijheid om aanvullende informatie op te roepen, zoals brandstofverbruik, resterend rijbereik of uw persoonlijke afspeellijst.
  • Progressive. In de Progressieve-weergave krijgen de ronde instrumenten in de Passat en Tiguan een buitengewone verandering, ze worden vervangen door vierkante panelen die uw huidige snelheid, actuele brandstofconsumptie en de resterende afstand weergeven. Net zoals in de Klassieke weergave, vindt u een centraal informatiepaneel binnen handbereik.
  • Navigation. Kiest u voor de Navigation-weergave, zal het instrumentenpaneel de navigatiekaart en routebegeleiding tonen, compleet met aanwijzingen voor afslagen en gegevens over de overgebleven reistijd en reisafstand. Binnen deze modus wordt de snelheidsaanduiding en alle informatie van de rijhulpsystemen verplaatst naar het onderste gedeelte van het scherm.
  • R-Line. Voor het sportief-ogende infotainment kiest u voor de R-Line-variant, deze deelt zijn structuur met het Navigatiesysteem. Echter, in plaats van de navigatiekaart, toont het een donker paneel met het opvallende R-logo, de huidige snelheid, nuttige schakeltips en bovenaan een horizontaal gestructureerde toerenteller.