ID.3 als hot hatch

Met de introductie van nieuwe GTX-modellen wordt de ID.3 nóg sportiever. De ID.3 GTX kent twee varianten, waarvan de sterkste een vermogen heeft van 240 kW/326 pk. Daarmee sprint je in 5,6 seconden naar de 100 km/u. Beide modellen beschikken over een nieuw accupakket met een maximale actieradius van 600 kilometer. Het in- en exterieur zijn ook onder handen genomen met specifieke GTX-kenmerken, zoals een speciale voorbumper met een grote luchtinlaat en diamantpatroon. De sportieve ID.3 GTX is later dit jaar te bestellen bij Huiskes-Kokkeler.

Rijplezier in de GTX

De GTX modellen maken gebruik van de nieuwe elektromotor van Volkswagen. De ID.3 GTX heeft een 210 kW/286 pk sterke aandrijflijn aan boord. ID.3 GTX Performance doet daar nog een schepje bovenop met 240 kW/326 pk, evenveel als de recent aangekondigde CUPRA Born VZ. Met deze vermogens sprinten deze modellen in respectievelijk 6,0 en 5,6 seconden naar de 100 km/u. 

Door het lage zwaartepunt en de achterwielaandrijving liggen deze ID.3 GTX-modellen heerlijk op de weg. Het onderstel is specifiek afgesteld voor deze hot hatches. Zwaardere stabilisatoren en de multilink achterwielophanging zorgen voor een sportief rijgedrag. De Performance versie heeft daarnaast ook actieve demping (DCC) aan boord. Beide versies hebben een nieuw 79 kWh lithium-ion accupakket aan boord. Aan de snellader is deze accu geschikt voor 175 kW, wat ervoor zorgt dat opladen van 10-80% in 26 minuten geklaard is. 

Sportieve GTX-kenmerken

Het in- en exterieur hebben een GTX-behandeling gekregen. Zo heeft de ID.3 GTX een speciale voorbumper en een hoogglans zwarte diffuser. Een lichtstrip in de grille is standaard, net zoals de IQ.LIGHT LED matrixverlichting. Een ander GTX-kenmerk is de dagrijverlichting, die is uitgevoerd in de vorm van een pijlpunt. De 20 inch velgen van de GTX passen helemaal bij het sportieve karakter. 

Binnenin de GTX vind je premium sportstoelen met rode stiksels, die zich ook op het multifunctionele stuurwiel bevinden. Het GTX-logo is in de rugleuning geperforeerd. De ID.3 GTX-modellen hebben het nieuwe grotere touchdisplay aan boord, waarvan de bediening eenvoudiger is geworden. Dat systeem heeft bovendien GTX-features in het menu. Door de ChatGPT integratie kan de ID.3 antwoord geven op verschillende vragen. Verschillende rijassistentiesystemen maken het rijden nog makkelijker en veiliger. Zo is de ID.3 GTX op afstand met een app te parkeren dankzij Park Assist Plus en met Exit Warning word je gewaarschuwd bij het openen van de deuren.

In de zomer zijn de sportieve ID.3 GTX-modellen te bestellen bij Huiskes-Kokkeler. Meer informatie wordt richting de marktintroductie bekendgemaakt.