id.5gtxlsquoxcitersquo4

Project van een jaar lang

Naast de ID. XTREME onthulde Volkswagen nog een sportief ID.-model tijdens het ID. Treffen in Locarno (Zwitserland).  De ID.5 GTX 'Xcite' is een nieuw model dat is gebouwd door stagiairs van Volkswagen-vestigingen in Zwickau, Dresden en Chemnitz. Het waren 14 studenten die een jaar lang hebben gestreden om het project te voltooien, van het eerste ontwerp tot aan de opbouw van de speciale carrosserie. Het project had als thema "Duurzaamheid en holistische mobiliteit".

“Met de ID.5 GTX ‘Xcite’ laten studenten zien waartoe zij met hun technologische vakkennis en passie voor auto’s in staat zijn”, aldus Robert Janssen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen Sachsen GmbH. “De showcar symboliseert de uitstekende scholingsmogelijkheden die Volkswagen Sachsen te bieden heeft.”

id.5gtxlsquoxcitersquo3

Geweldige prestatie van de studenten

De nieuwe ‘Xcite’ showcar is eigenlijk een nóg sportievere versie van de ID.5 GTX. De 'Xcite' is in het bezit van een 82 kWh accupakket en een topsnelheid kent van 180 km/u. De studenten kregen alle vrijheid om hun creativiteit te gebruiken bij het project. De wijzigingen aan de carrosserie zijn zoals te zien, goed zichtbaar. Zo zijn bijvoorbeeld wielkuipen aangepast en heeft hij bredere dorpels en gemodificeerde voor- en achterschermen. Voor de 'Xcite' is de keuze gemaakt voor matte en hoogglans lakken uit de kleurenwaaiers van Lamborghini en Volkswagen. Onder de 'Xcite' zijn 22 inch velgen gevestigd die van gesmeed aluminium zijn gemaakt en afgewerkt met een poedercoating. 

id.5gtxlsquoxcitersquo5

Duurzaam en hoge technische kwaliteit

De studenten hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van "natuurlijke" onderdelen. Zo is er voor het interieur Alcantara en nep leer gebruikt. Voor de bekleding van de stoelen en deurpanelen werd een speciaal honingraatmotief ontworpen. Daarnaast is het embleem van het project in de hoofdsteunen voorin geborduurd en heeft de 'Xcite' een digitaal audiosysteem met apparatuur van Gladen, Musway en Bang & Olufsen, dat bestaat uit tien versterkers en een subwoofer. Dit systeem is samen goed voor een totaal vermogen van 2000 watt. In de kofferbak ligt een Teamgee H5 elektrisch skateboard, waarop de bestuurder van de parkeerplaats naar de eindbestemming kan rijden.