In tijden van crisis

In Europa letten we nu extra op de centen. Sterker nog: één op de drie Europeanen kiest sinds de economische crisis ervoor om minder de auto te gebruiken. Dat is gebleken uit een grootschalig onderzoek van marketingadviesbureau “MN Customer Strategy”. Samen met Volkswagen werden ruim 7.500 consumenten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje ondervraagd over de mobiliteit gedurende een energiecrisis. Daar kwam nog een opvallende conclusie bij kijken: een (hybride) elektrische auto wordt door het merendeel van de Europeanen gezien als de gewenste volgende auto.

Voor iedereen een elektrische auto

Van iedereen die aan het onderzoek heeft meegedaan, geeft maar liefst 53% aan dat zij binnen nu en een jaar zouden willen overstappen van een brandstofauto naar een elektrisch model. Niet alleen volledig elektrisch, maar ook modellen met een plug-in hybride aandrijflijn, dat moet er nog wel bij gezegd worden. Momenteel worden volledig elektrische auto’s met name aangeschaft door cusumenten met een hoger inkomen. Volkswagen gaat daar op korte termijn verandering in brengen met twee nieuwe elektrische modellen die minder € 25.000 gaan kosten.

Tien nieuwe ID.-modellen

Imelda Labbé, verantwoordelijk voor Sales, Marketing en Aftersales bij de Volkswagen Groep, zegt er het volgende over: “Als autofabrikanten hebben we de taak om een ​​nog breder assortiment aan te bieden voor uiteenlopende klanten. Volkswagen lanceert tegen 2026 tien nieuwe ID.-modellen. Dit is onze bijdrage om te voorzien in de fundamentele behoefte aan mobiliteit”. Zo wil het merk de komende tijd een elektrische Volkswagen in de compacte klasse op de markt brengen, maar zal het aanbod ook tot in het topsegment doorlopen met bijvoorbeeld de nieuwe ID.7 die dit jaar verwacht wordt.

Ook op het platteland meer elektrisch

Het onderzoek van het marketingadviesbureau is niet alleen bij stadsbewoners verricht, ook op het plateland is elektrische mobiliteit steeds meer in trek: 45% van de ondervraagde deelnemers uit kleine steden met minder dan 20.000 inwoners, rijdt al in een volledig elektrische auto. Daarnaast zijn er nog een aantal mensen die graag in de toekomst nog een elektrische auto zou willen aanschaffen. Twijfelt u er zelf nog over? Laat u informeren door ons verkoopteam!

Voor het onderzoek over mobiliteit tijdens de energiecrisis werden tussen 28 oktober en 10 november 2022 in totaal 7.518 mensen in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje ondervraagd. Op dat moment bedroeg de inflatie in de EU zelfs 15% (daar zaten de hoge brandstofprijs natuurlijk ook bij).