Première komende maand

De negende generatie van de Volkswagen Passat staat alweer voor de deur. Eind augustus zal de nieuwste Passat zijn wereldpremière beleven. Dit geheel nieuwe model belooft een revolutie op het gebied van infotainment, comfort én duurzaamheid. Met een splinternieuw adaptief onderstel, eersteklas stoelen en zijn Plug-in Hybrid techniek heeft deze een ongekend elektrisch bereik tot wel 100 kilometer. Bereid u voor op een groots entree op de Nederlandse markt van de Passat (Variant), die begin 2024 zal plaatsvinden. Ervaar al eerste deze buitengewone revolutionaire Volkswagen stationwagen!

db2023au00772-large

Ruim 30 miljoen exemplaren

Maak kennis met de sensationele Passat Variant: één van de kroonjuwelen van Volkswagen die wereldwijd al meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren kent. Volkswagen heeft grenzeloos geïnvesteerd in het ontwerp van deze innoverende negende generatie, waarbij het volledige nieuwe MQB Evo-platform is ontwikkeld. De nieuwe Passat Variant overtreft alle verwachtingen op het gebied van reiscomfort, dankzij zijn langere wielbasis en innovatieve adaptieve schokdempers. Het interieur kent veel luxe en comfort, met een intuïtief infotainmentsysteem en luxueuze stoelen. Het comfort wordt naar een nieuw niveau getild met de moderne Passat Variant.

db2023au00800-large

Ruimer dan zijn voorganger

De nieuwe Passat Variant pakt nóg grootser uit dan voorheen, want hij heeft zijn voorganger overtroffen in omvang en comfort. Met een indrukwekkende toename van 14 centimeter in lengte, is er nu meer ruimte dan ooit tevoren. Achterin geniet u van een extra 5 centimeter beenruimte. Tevens is de bagageruimte van de Passat Variant uitgebreid, met een toename van 40 liter. Met een ruimte van 690 liter tot 1.920 liter (achterbank neerklapt) is het een ideale reispartner. Om het begrip 'premium' concreet te maken, is het interieur van de nieuwe Passat Variant voorzien van ongeëvenaarde luxe. Hoogwaardige materialen omringen je en de geluidsisolatie is fenomenaal. Als kers op de taart zijn de ergoActive voorstoelen optioneel verkrijgbaar, met verfijnde massage- en klimaatfuncties.

db2023au00818-large

Op wens van de klant

Volkswagen heeft de feedback van klanten verwerkt door de cockpit verder te verfijnen en het geavanceerde infotainmentsysteem te verbeteren. Geniet van het standaard 32 cm (12,9-inch) display. Maar als dat voor u niet genoeg is, kunt u ook kiezen voor het 38 cm (15-inch) display. De verlichte schuifregelaars met aanraakfunctie bevinden zich precies waar ze nodig zijn, namelijk onder het infotainmentsysteemdisplay. Dit zorgt ervoor dat u moeiteloos de interieurtemperatuur en het volume kunt aanpassen zonder uw ogen van de weg te halen. Veiligheid is van de bestuurder staat bovenaan en daarom wordt deze nog verder vergroot door het optionele head-up display, waarbij belangrijke informatie (zoals snelheid en navigatie) direct op uw voorruit geprojecteerd wordt. Daarnaast is het multifunctionele stuurwiel nu voorzien van intuïtieve knoppen, zodat de bediening zorgvuldig verloopt. Benieuwd naar de ultieme rijervaring? Ontdek de nieuwe Passat Variant van Volkswagen tijdens de première in augustus.

db2023au00806-large

Ongeëvenaarde rijbeleving

Eenmaal achter het stuur van de nieuwe Passat, dan ervaart u direct de gloednieuwe adaptieve dempers, die zich volledig autonoom aanpassen aan de weg en rijomstandigheden. Deze kunt u naar uw persoonlijke voorkeur aanpassen. Dankzij het geavanceerde DCC Pro-systeem worden schokdempers per wiel in no-time afgestemd, zodat u van maximaal rijcomfort kunt genieten. Ervaar een vertrouwd gevoel achter het stuur met de standaard Vehicle Dynamics Manager, bekend van de Golf GTI en geïntegreerd in het ultramoderne MQB-platform.

De nieuwe Passat Variant biedt een uitgebreid assortiment motoren, inclusief de eHybrid plug-in hybride. Geniet van een elektrische actieradius van maar liefst 100 kilometer, een enorme sprong voorwaarts vergeleken met zijn voorganger. Laad de hybride eenvoudig op met een AC-vermogen van 11 kW of maak gebruik van de 50 kW DC snellader. De Passat combineert efficiënt rijden met kracht en luxe. Ervaar de nieuwe Passat augustus aanstaande tijdens de onthulling en komend jaar in onze showroom!