Nadat de nieuwe Tiguan vorig jaar bij ons in de showroom zijn intrede deed, komt Volkswagen nu ook met een nieuwe Tiguan Allspace. Deze nieuwe Tiguan Allspace beschikt over luxe LED-verlichting, nóg meer online diensten en de nieuwste assistentiesystemen. De vanafprijs is ook bekend: de Tiguan Allspace is er vanaf €39.890. Een scherpe vanafprijs aangezien deze ten opzichte van de vorige generatie €6.000 lager uitvalt. Ook de geliefde R-Line Business+ uitvoering (vergelijkbaar met de Highline Business R van de vorige generatie) is maar liefst €3.000 lager geprijsd. Naast de basis uitvoering komt de Tiguan Allspace er in onderstaande uitvoeringen:

  • Life
  • Elegance
  • R-Line
  • Life Business
  • R-Line Business+

De nieuwe Tiguan Allspace is nu te configureren en te bestellen. Vanaf eind oktober staat de Tiguan Allspace in de showroom. 

volkswagentiguanallspace10-2

Vernieuwend design

Het design van de nieuwe Tiguan Allspace is flink aangepakt. Nieuw is de verhoogde motorkap, de opnieuw gestylde voorkant en de nieuwe achterzijde. De unieke IQ. LIGHT LED matrix-koplampen zijn een extra optie. Rijdt u met grootlicht en bent u bang dat u uw tegenliggers verblindt? Geen probleem! Door de IQ. LIGHT LED koplampen schakelen ze automatisch uit. Dit is samen met de LED-lichtstrip in de grille een prachtige combinatie die het vooraanzicht van de Tiguan Allspace karakter geven. 

Allspace ook echt Allspace

Dat de Tiguan Allspace ruim is, was al bekend. Ruimte voor vijf personen is dan ook zeker aanwezig. Dit door een wielbasis van 2,79 meter,  wat 11 centimeter meer is dan de reguliere Tiguan. Bent u met meer personen? Neem dan optioneel een derde zitrij met twee individuele stoelen. Deze zijn makkelijk neer te klappen voor een platte laadvloer. De bagageruimte bevat 760-1.920 liter (zevenzits uitvoering: 700-1.755 liter)

Travel Assist

Vanaf nu is Travel Assist optioneel beschikbaar voor de Tiguan Allspace. Hierdoor kan het systeem verschillende zaken overnemen. Denk aan het accelereren, het remmen en het besturen van de auto. Wanneer u 0-210 km/h rijdt, zorgt Travel Assist ervoor dat de wagen een veilige afstand creëert tussen u en uw voorligger.

Altijd verbonden

De nieuwste infotainmentsystemen zijn aanwezig in de Tiguan Allspace. Met de ingebouwde eSIM is de auto altijd online en zijn WeConnect en WeConnect Plus beschikbaar. Vele streamingdiensten zijn beschikbaar en deze kunt u met uw stem bedienen. Verder is uw telefoon draadloos op te laden door middel van App-connect met een Apple- of Android-telefoon.

volkswagentiguanallspace7-2

DSG-automaat

Standaard beschikt de Tiguan Allspace over een 1.5 TSI turbo-benzinemotor met 110 kW/150 pk, gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie. Kiest u toch liever voor wat anders? Maak dan uw keuze uit een 2.0 TDI diesel met een vermogen van 110 kW/150 pk waarvan de productieplannen nog op tafel liggen. De Tiguan Allspace-modellen voldoen aan de strenge Euro 6d-ISC-FCM emissienorm.

De nieuwe Tiguan Allspace is nu te configureren en te bestellen. Vanaf eind oktober staat de Tiguan Allspace in de showroom. 

Bekijk hier de Tiguan Allspace