Al vijf jaar oud

Bijna vijf jaar is de nieuwste generatie van de Volkswagen Touareg al onder ons en nu krijgt deze derde generatie een facelift. Deze nieuwe update van de Touareg zal komende zomer zijn opwachting gaan maken. De grootste Volkswagen-SUV zal een nieuw design krijgen aan de voor-en achterzijde, waardoor hij nog comfortabeler wordt. In eerste instantie leek de facelift niet heel interessant voor de Nederlandse markt, maar onlangs werd bekendgemaakt dat de gefacelifte Touareg ook naar ons land komt. De eerste beelden van de nieuwste Touareg zijn inmiddels gepubliceerd.

pfbyrfeb7h1a_800

Eerste jaar was het beste jaar

We zien de huidige Volkswagen Touareg hier in Nederland maar zelden. In 2018 werd het model geïntroduceerd, maar was niet meer zo populair als zijn voorgangers. In het eerste jaar werd de Touareg 59 keer verkocht, wat tevens ook het 'beste' verkoopjaar was. Toch wil Volkswagen met deze facelift een comeback maken in Nederland. Op de foto’s is de carrosserie goed te zien, maar zijn meerdere details afgeschermd. De gehele facelift wordt nog officieel onthuld, maar toch hebben wij alvast de eerste gecamoufleerde beelden voor u.

fzeyshrbsh9y

Nieuwe details

Op de foto’s is te zien dat er nog niet opvallend veel veranderingen zijn bij de Touareg. De voor- en achterlichten lijken ietwat anders ingetekende details te hebben en aan de neus is te zien dat de grille wat breder doorloopt onder de koplampen. Er zijn nieuw ontwikkelde IQ.Light HD matrixkoplampen, die in totaal 38.400 micro-LED’s hebben. Ook loopt er tussen de koplampen een balk ledverlichting over de grille. Het matrixsysteem projecteert een interactieve lichtbundel, dat ‘lane light’ heet. Deze maken het rijden in het donker langs onder andere wegwerkzaamheden op de snelweg een stuk comfortabeler. Daarnaast is het interieur van de gefacelifte Touareg voorzien van vernieuwde infotainment (Innovision Cockpit), App Connect én een nieuw stuurwiel met touch 'knoppen' met het nieuwe 2D-vormgegeven Volkswagen-logo erop. Ook is het logo achterop verlicht verlicht, wat sinds dit jaar is toegestaan in Europa.

nymyl8dbnajh_800

Plug-in hybride

Niet alleen in het design is er iets veranderd, ook onder de motorkap zijn er aanpassingen. Het vermoeden is dat er door Volkswagen deels geëlektrificeerd wordt in dit model, waardoor hij veel voordeliger in de bpm zit. Bij de introductie van de derde generatie in 2018 was de Touareg hier enkel met 3.0 V6 benzine- en dieselmotoren en zelfs met een 4.0 V8 TDI. Dat is nu verleden tijd, want het vermoeden is dat er nu een plug-in hybride Touareg naar Nederland komt. Deze Volkswagen Touareg eHybrid met V6 TSI en elektromotor is al enige tijd beschikbaar, maar werd nog niet veelvuldig geproduceerd. De eHybrid heeft een systeemvermogen van 381 pk en kan met zijn accupakket van 14,3 kWh aan nettocapaciteit ongeveer 47 kilometer elektrisch afleggen. Overigens is ook de aankomende Touareg R een plug-in. Of deze 462 pk sterke variant ook naar Nederland komt, is nog niet bevestigd. De première van de gefacelifte Volkswagen Touareg zal komende zomer plaatsvinden. Laten we hopen op een unieke Volkswagen!

volkswagentouareg-gecamoufleerd-10

Verbeterd chassis

Volkswagen heeft ook het chassis van de vierwielaandrijving van de Touareg doorontwikkeld. Hij is voorzien van een daklastsensor die verbonden is met de onderstelelektronica, waardoor hij wendbaar is wanneer het dak niet beladen is. Zlelfs wanneer er een dakkoffer is gemonteerd, herkent de sensor dit en geeft deze informatie door aan assistentiesystemen zoals het ESC, voor extra rijstabiliteit. Ook hebben de standaard stalen veren en optionele tweekamer luchtvering van het onderstel een nieuwe afstelling gekregen, zodat comfort en prestaties nog beter zullen zijn.

Uniek model