Volkswagen Polo inspireert Porsche 918 Spyder

Laat u verrassen door de unieke en opvallende kleurstelling van de Porsche 918 Spyder, die gebaseerd is op die van de Volkswagen Polo uit 1995. Een combinatie van blauw, mintgroen, rood en geel trekt onmiddellijk de aandacht van autoliefhebbers. De naam "Harlekin" op de achterkant bevestigt de inspiratie achter deze prachtige kleurencombinatie.

De Porsche 918 Spyder is een iconische supercar die in 2014 de autowereld imponeerde met zijn prestaties en dynamiek, daar wordt ook veel geld voor neergeteld. Desalniettemin is de Volkswagen Polo al sinds zijn introductie in 1975 een referentiepunt in zijn segment, waarbij elke generatie nieuwe maatstaven heeft gezet.

dsc04795-edit

Harlekin?

In 1994 lanceerde Volkswagen niet alleen een nieuwe Polo, maar ook een innovatieve en eenvoudige manier om deze snel aan te passen: het 'Baukastensysteem', bestaande uit vier bouwstenen (aandrijving, uitrusting, opties en kleur). Elk van deze bouwstenen kreeg een unieke kleur: blauw, mintgroen, rood en geel. Om het systeem te introduceren, produceerde Volkswagen twintig Polo's in deze opvallende kleuren, aanvankelijk bedoeld voor promotiedoeleinden. Echter, de positieve reacties van klanten waren overweldigend, waardoor in 1995 de productie van de Polo met vier kleuropties officieel van start ging.

dsc04802

Geen basiskleur

De productie van de Polo Harlekin was een ware kunst. Volkswagen begon met vier normale Polo's in blauw, rood, geel en mintgroen. Vervolgens werden carrosseriedelen zoals motorkap, achterklep, deuren, bumpers en spiegels op een vaste manier uitgewisseld. De basiskleur van elke Harlekin was te vinden op het dak, de dorpels en in de motorruimte. Het kleurenpatroon was gestandaardiseerd: de voorbumper, voorportieren en spiegels hadden dezelfde kleur, evenals de achterportieren en achterbumper. Hoewel klanten een Polo Harlekin konden bestellen, konden ze geen voorkeur aangeven voor de basiskleur. Het was een verrassing welke van de vier beschikbare kleurcombinaties men uiteindelijk zou krijgen.

In totaal werden er 3.800 Harlekin-modellen geproduceerd. Tegenwoordig zijn het echte cult-modellen geworden.

dsc04769

Voor de liefhebbers

De Polo Harlekin en de 918 Spyder verschillen natuurlijk sterk qua uiterlijk, maar ook had Porsche geen Baukastensysteem voor de 918 Spyder. Ondanks dit verschil vertonen ze opvallende overeenkomsten in de kleurstelling, vooral als ze naast elkaar staan. Het 'patchwork' in exact dezelfde kleuren en patronen springt dan in het oog. Maar bovenal delen ze één belangrijk aspect: beide auto's zijn speciaal ontworpen voor ware autoliefhebbers, want ook deze Polo is historisch!