50 jaar en 8 generaties verder

Dit jaar vieren wij de vijftigste verjaardag van de legendarische Volkswagen Passat! Ter ere van dit jubileum introduceren we een geheel nieuw model, dat voortbouwt op het wereldwijde succesverhaal dat in 1973 begon met de lancering van de eerste watergekoelde Passat-motoren. We hebben al teruggeblikt op de eerste zes generaties van deze populaire middenklasser. In dit artikel nemen wij u mee naar de Passat B7 en de huidige B8.

Of u nu een gezin hebt of een taxichauffeur bent, de Volkswagen Passat is altijd een groot succes, zelfs letterlijk groot! Vertrouw op de Passat voor al uw doeleinden. Zakelijke rijders hebben al tientallen jaren lang profijt van dit ultieme vervoermiddel en het is zelfs één van de meest succesvolle zakenauto's in heel Europa.

Lees hier alles over de laatste twee generaties van de Volkswagen Passat!

db2012au00411-large

Volkswagen Passat B7 (2010–2014)

De zevende generatie van de Volkswagen Passat was een innoverend model die in 2010 werd onthuld op de Mondial de l'Automobile in Parijs. Deze revolutionaire update van het B6-model werd het nieuwe gezicht van Volkswagen, gecreëerd door de designers Walter de'Silva en Klaus Bischoff. Zij zorgden voor de terugkeer van de iconische chromen accenten die de Passat zo kenmerken. Ruimte en uitmuntende langeafstandskwaliteiten stonden bovenaan de kwaliteitseigenschappen van de B7, zoals zijn voorgangers al bewezen hebben. Bovendien is deze auto geprezen om zijn indrukwekkende veiligheid, bekroond met een vijf-sterren Euro NCAP-beoordeling in 2011 voor de bescherming van inzittenden.

db2010au01136-large

Veiliger en comfortabeler

De B7 zorgt voor een rijervaring die nog veiliger en comfortabeler is dankzij een breed scala aan geavanceerde elektronische assistenten. Van adaptive cruise control (ACC) tot dynamische grootlichtregeling, Hill Descent Assistant, verkeersbordherkenning, rijstrookassistent Lane Assist en dodehoek assistent Side Assist. Met de Passat werd de weg naar de toekomst van autorijden sterk ingezet. De Passat B7 borduurde verder op de B6 op het gebied van zijn motoren. Met krachtige TSI- en TDI-motoren, lage emissiewaarden en een indrukwekkend vermogen en koppel zorgden voor hoogwaardige technieken. Daarnaast werd de Passat B7 ook als hybride en de zuinige BlueMotion-variant aangeboden, speciaal ontworpen om brandstofefficiëntie te maximaliseren. Voor de avontuurlijke mensen onder ons was er de Passat Alltrack, met zijn 4MOTION vierwielaandrijving, 30 millimeter extra bodemvrijheid en stoere uitstraling. Offroad rijden in stijl en met ongekend veel plezier!

db2010au01220-large

Bescheiden uitstraling

De Passat B7 is de auto die bekendstaat om zijn 'doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg' imago. Zelfs de Duitse (ex-)Bondskanselier Angela Merkel zag de charme ervan in en maakte er in 2012 gebruik van tijdens haar bezoek aan Washington D.C. De bescheiden uitstraling van deze Volkswagen trok veel aandacht. De Passat B7 voelde zich tevens helemaal thuis op de snelweg. Het was de favoriete keuze voor zakelijke rijders, waarvan ongeveer 75% koos voor de Variant-uitvoering. Zelfs nadat het leasecontract was verlopen, vonden liefhebbers nog steeds hun weg naar de B7, die onvermoeibaar kilometers blijft maken. Het is dan ook geen uitzondering dat deze betrouwbare Volkswagen indrukwekkende zescijferige kilometerstanden bereikt.

db2013au01045-large

Volkswagen Passat B8 (2014-heden)

Met een rijke geschiedenis van 46 jaar op drie continenten en in tien fabrieken, heeft deze iconische auto meer dan honderd markten veroverd. In 2014 rolt niet alleen de 30 miljoenste Passat van de band, maar ook introduceert Volkswagen de langverwachte achtste generatie van dit succesverhaal. Samen met de Golf (35 miljoen) en de Kever (21,5 miljoen) behoort de Passat tot de absolute top van de bestverkochte Volkswagen-modellen aller tijden. Met zijn veelzijdige karakter heeft de Passat door de jaren heen verschillende verschijningsvormen gehad, waaronder een elegante tweedeurs limousine, een stijlvolle vierdeurs sedan, een sportieve fastback en een indrukwekkende CC. Sinds vorig jaar biedt Volkswagen de populaire Passat B8 alleen nog aan als de begeerde Variant-versie, wat zorgt voor een overzichtelijke keuze.

Kies vandaag nog voor de Passat Variant en ontdek waarom deze auto wereldwijd zo geliefd is!

db2022au01076-large

Een echte benchmark

De Passat B8 werd de nieuwe standaard waaraan andere merken zich gingen meten. Luxueuzer, innovatiever en ruimer dan ooit tevoren. De Volkswagen Passat B8 is dé ultieme reisgenoot voor uw gezin, vrije tijd en werk. Met geavanceerde technologieën, zoals het Active Info Display, een head-up display, adaptieve cruise control en Area View camera's, bent u altijd online. Bovendien detecteert het innoverende vermoeidheidssysteem uw vermoeidheid nog eerder dat dat u ze zelf erkent, veiligheid gegarandeerd!

passatvariant10-922667-2

De meest geavanceerde rijassistenten

Volkswagen tilt uw rijervaring naar een hoger niveau. Veiligheid staat voorop met systemen zoals voetgangersdetectie en Emergency Assist, die voor het eerst beschikbaar werden in een productieauto. En voor degenen die graag met een aanhangwagen rijden, is er de geliefde Trailer Assist, waarmee manoeuvreren een fluitje van een cent wordt. Daarnaast is de Passat de pionier op het gebied van autonoom parkeren, waarbij hij als eerste auto ter wereld zelfstandig vooruit parkeert. Met de nieuwe IQ.DRIVE-assistentiesystemen van Volkswagen kunt u (gedeeltelijk) autonoom rijden. En met Travel Assist heeft u extra ogen in uw Passat die het rijden leuker én gemakkelijker maken. Dit slimme systeem combineert drie assistentiesystemen die u helpen bij het sturen, remmen en optrekken tot een snelheid van 210 km/u, terwijl de auto altijd veilig op afstand blijft van andere weggebruikers. Houd uw handen aan het stuur en laat de Passat u verrassen!

1920-db2019au00703-large1

Krachtig, maar stil

Voor de echte Volkswagen liefhebber is er goed nieuws! De Passat blijft trouw aan zijn tradities en biedt een indrukwekkend assortiment aan motoren. De 1.5 TSI met een vermogen van 110 kW/150 pk en de 2.0 TSI met een krachtige 140 kW/190 pk geven u ontzettend veel rijplezier. Maar ook de dieselopties mogen niet worden onderschat. De 2.0 TDI biedt u de keuze uit een 110 kW/150 pk en een 140 kW/190 pk. Voor de milieubewuste rijders is er de Passat GTE. Met een indrukwekkend systeemvermogen van 160 kW/218 pk en een grotere elektrische actieradius dan ooit tevoren. Deze generatie bezit veel kracht en koppel, maar hebben een heel stil karakter. Met een geschiedenis van vijftig jaar is de Volkswagen Passat niet meer weg te denken uit Nederland En de toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze geliefde auto, want de nieuwe Passat B9 zal in augustus van dit jaar gepresenteerd worden, waarna hij komend jaar op de markt zal verschijnen.

De Volkswagen Passat is klaar om zijn stempel te drukken op de autowereld en het hart van elke Volkswagen-liefhebber te veroveren. Bekijk de modelpagina en blijf op de hoogte.