Duurzaam en efficiënter

Na meer dan drie jaar na zijn lancering heeft de Volkswagen ID.3 een uitgebreide upgrade gekregen. Het eerste elektrische model van Volkswagen krijgt een aangescherpt design en verfijnder interieur. Daarnaast is hij sterk verbeterd op software, augmented reality, intelligente rijhulpsystemen en duurzaamheid. Vanaf begin april is deze bij ons te bestellen!

De nieuwe ID.3 heeft een nieuw design aan het front dat dynamischer is, ook met geoptimaliseerde luchtroosters en een aangescherpt exterieur. De Cw-waarde is hierdoor ook verbeterd (0,263), met waarmee ook efficiëntie is verbeterd. De achterlichten zijn nu ook voorzien van tweedelige en volledig rode lichtunits.

volkswagenid.3-outdoor13

Highlights

Verbeterde highlights

De nieuwe Volkswagen ID.3 krijgt een aantal nieuwe details en technische vernieuwingen. Hier een aantal nieuwe en belangrijke innovaties die er komen: 

  • Duurzaam gerecycled en diervrij interieur
  • Infotainment-update met verbeterde verbinding
  • Slimme rijhulpsystemen
  • Verbeterde actieradius
  • Klimaatneutrale productie
volkswagenid.3-outdoor9

Infotainment-update met verbeterde verbinding

Het infotainmentscherm op het dashboard van de nieuwe ID.3 is standaard 12 inch (30,5 centimeter) en is uiteraard voorzien van de nieuwste software. Ook de menustructuur is geoptimaliseerd, waardoor de ergonomie sterk verbeterd is. De nieuwste software is tevens voorzien van slimme systemen op het gebied van infotainment en rijassistentie. De spraakbesturing in de vernieuwde ID.3 is verder geoptimaliseerd. Dit betekent dat hij nog betrouwbaarder en sneller is dan voorheen. In het head-up display is ook de augmented reality uitgebreid. Met de Electric Vehicle Route Planner plant de Volkswagen ID.3 de perfecte route op elk moment, rekening houdend met de actuele verkeersinformatie en voorspellingen bij het bepalen ervan. Eventuele laadstops worden berekend op basis van de actuele capaciteit bij laadstations.

volkswagenid.3-outdoor10

Hulpsystemen

Met Travel Assist is er nu een nieuwe functie, naast de huidige adaptive cruise control en rijstrookassistent. Bij snelheden van 90 km/u of hoger kan de auto na het gebruiken van de richtingaanwijzers automatisch van rijstrook wisselen, zonder dat u zelf hoeft te sturen (en als er ruimte voor is). Met zijn nieuwe V2X-technologie verwerkt de ID.3 in al een fractie van een seconde belangrijke data van andere verbonden auto’s op het netwerk en ook infrastructuur. Dit is bedoeld om de bestuurder te waarschuwen voor gevaren, ongevallen en stilstaand verkeer. 

Ook is er Park Assist Plus, dat al stuurassistentie verleende en hielp met zoeken naar beschikbare parkeerplaatsen, is nu ook in staat om parkeermanoeuvres van de bestuurder op te slaan en na te bootsen bij volgende manoeuvres. Alle sensoren houden de omgeving in de gaten waarna de ID.3 in vervolgens zelf stuurt, accelereert en remt. U hoeft dus niets meer te doen.

volkswagenid.3-outdoor5

Verbeterde actieradius

De vernieuwde Volkswagen ID.3 is (vanaf april) leverbaar in twee uitvoeringen: de Pro en Pro S. Beide hebben een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor met achterwielaandrijving en 310 Nm aan trekkracht. De ID.3 Pro S heeft een lithium-ion accupakket met een capaciteit van 77 kWh, waarmee naar verwachting een actieradius tot 546 kilometer* (WLTP) mogelijk is. De ID.3 Pro heeft een 58 kWh accupakket dat een actieradius tot 426 kilometer* (WLTP) realiseert. Een kleinere batterij is later ook mogelijk en er volgt nog een GTX uitvoering.

Het snelladen gaat met de ID.3 Pro S in 30 minuten van 5 naar 80%, wat komt door het maximale laadvermogen van 170kW. De ID.3 Pro laadt met maximaal 120kW, waarmee dit 35 minuten kost om het accupakket 75% meer op te laden. De ID.3 is voorbereid op “bi-directioneel laden”, waarmee hij ook stroom aan het gehele net kan teruggeven.

volkswagenid.3-outdoor12

Klimaatneutrale productie

Klimaatneutraal produceren, dat is wat de Volkswagen fabriek in Zwickau al enige tijd doet. In Europa is deze tevens de grootste en meest efficiënte fabriek voor elektrische auto’s, want hij maakt volledig gebruik van groene energie. Mocht een ID.3 aan het einde van zijn levenscyclus komen, dan kan het accupakket gebruikt worden gerecycled en gebruikt worden voor andere doeleinden of een bron van materialen worden. Het overige emissieaandeel wordt nu nog gecompenseerd met gecertificeerde CO2-credits, maar Volkswagen werkt samen met zijn productiepartners hard aan het reduceren hiervan. Tegen 2030 wil Volkswagen de CO2-emissies met minimaal 40% verminderen en verkoopt het merk per 2033 alleen nog elektrische auto’s in Europa. Het plan is ook om tot en met 2026 tien nieuwe elektrische modellen te hebben gelanceerd.

Service van Huiskes-Kokkeler Volkswagen

Op de vernieuwde ID.3 staat standaard 8 jaar fabrieksgarantie (óf maximaal 160.000km) op de hoogvoltaccu, ook kan er gebruik gemaakt worden van gratis 24u pechhulp binnen Europa. Met het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en in Europa zorgt de service ervoor dat elke klant binnen drie uur weer mobiel kan zijn na pech, wanneer u een lekke band heeft.

De vernieuwde Volkswagen ID.3 is vanaf begin april te bestellen en zal in juni bij ons te bewonderen zijn. Extra informatie over prijzen, specificaties en uitvoeringen wordt in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Bekijk hier de eerste beelden van de vernieuwde ID.3!
Play

Bekijk hier de eerste beelden van de vernieuwde ID.3!