Elektrisch rijden voor iedereen met de nieuwe ID.3

Eindelijk een elektrische auto zonder de nadelen van een elektrische auto. Met het gebruiksgemak en comfort dat u van een Volkswagen gewend bent. En met een actieradius die u het vertrouwen geeft om ook voor elektrisch rijden te kiezen. De ID.3 is vanaf de tweede helft van 2020 leverbaar als First Edition (ID.3 1st). Alle beschikbare plekken zijn gevuld maar het kan zijn dat er nog een productieplek beschikbaar komt. Onze importeur is voortdurend met de fabriek in gesprek hierover, wees als een van de eersten op de hoogte en schrijf u in voor de wachtlijst. 

Volkswagen ID3 interieur (6)
Play

VIDEO: Dit is de Volkswagen ID.3

Compleet nieuw design

Voor het ontwikkelen van de Volkswagen ID stond 1 ding centraal: ontwikkel een auto welke net als de Volkswagen Kever en de eerste Volkswagen Golf een iconenstatus kan werven. Met deze uitdaging is de compleet nieuwe ID. lijn ontworpen met de ID.3 als eerste "Volkswagen". Het unieke design is gebaseerd op het nieuwe design-DNA dat speciaal is ontworpen voor elektrische Volkswagens. Dankzij dit nieuwe concept vindt u binnenin de ruimte van een Passat, terwijl de carrosserie zelfs korter dan de Golf is. Dit is te danken aan het nieuwe MEB platform, de accu is volledig in de wagenvloer verwerkt. Nog een voordeel hiervan is dat de middentunnel wegvalt (platte vloer in de auto) en er blijft veel bagageruimte over zonder dat het ten koste gaat van het compacte formaat van de auto.

Altijd online

Met de komst van de Volkswagen ID.3 wordt de elektrische auto ook heel persoonlijk. Als berijder krijgt u een Volkswagen User ID. Met deze User ID heeft u een individueel profiel waar uw voorkeuren in opgeslagen staan. Uw smartphone is de ditigale sleutel en hiermee kan de de auto ontgrendeld en gestart worden. De telefoon koppelt direct uw User ID instellingen met uw Volkswagen. Ziet u het al voor zich? Ontgrendel de Volkswagen ID.3, stap in. De stand van de stoel, de radiozender en uw persoonlijke contacten worden aangepast aan uw voorkeuren. De climate control, geluidsinstellingen, navigatie instellingen en sfeerverlichting worden ook aangepast aan uw  User ID.

De techniek van de ID.3

De ID.3 is net als alle andere ID. modellen gebouwd op het MEB platform. Met 3 batterij-varianten is een actieradius tussen de 330 - 550 kilometer mogelijk. Daarnaast is de ID.3 leverbaar met een groot aantal assistentiesystemen, waaronder Front Assist met City Emergency Braking met Pedestrian Monitoring. Ook Lane Assist, Side Assist, Park Assist met achteruitrijcamera en Keyless Access zijn beschikbaar. Optioneel is een augmented reality head-up display leverbaar die informatie op de voorruit projecteert.

Actieradius en opladen

De ID.3 wordt leverbaar in drie batterijvarianten: 
» Basis | 45 kWh accu | 330 kilometer range
» Mid-range | 58 kWh accu | 420 kilometer range
» Long-range | 77 kWh | 550 kilometer range

De 58 kWh variant zal bij 100 kW laadvermogen in 30 minuten op te laden zijn tot een actieradius van 290 kilometer.

* WLTP actieradius, deze kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

De Volkswagen ID.3 1st Edition

De ID.3 komt als limited edition en dit zijn de highlights:

  • 58 kWh sterke accu met tot 420 km actieradius
  • Unieke 1st badges rondom de auto en in het interieur
  • Play & Pause pedalen
  • Leverbaar in vier kleuren: Gletscher White, Moonstone Grey, Makena Turquoise en Mangan Grey.

In de brochure leest u hier meer over!

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven omtrent de introductie van de ID.3? Laat dan uw gegevens achter, zodra er nieuwe informatie is zullen wij u per mail op de hoogte brengen.