Nog beter!

Het vlaggenschip van Volkswagen is opnieuw beschikbaar in Nederland! De Touareg heeft een belangrijke upgrade gekregen en blijft de wolf in schaapskleren onder de grote premium SUV's. De nieuwe versie valt op door zijn vernieuwde uiterlijk en biedt aanzienlijke vooruitgang op het gebied van geavanceerde technologie. Als eerste Volkswagen-model is de nieuwe Touareg uitgerust met Matrix HD koplampverlichting, en het onderstel biedt nu een nog breder scala aan mogelijkheden voor een balans tussen uitstekend comfort en maximale rijprestaties. In Nederland wordt de Touareg altijd geleverd met een efficiënte en krachtige plug-in hybride aandrijflijn.

Touareg

Hypermoderne verlichting

Het vernieuwde ontwerp van de Touareg valt direct op. Hierbij spelen de nieuwe Matrix HD koplampen en de doorlopende LED-lichtstrip in de grille een prominente rol. Elke koplamp maakt gebruik van 19.216 micro-LED's, waardoor verschillende nieuwe functies mogelijk worden. Zo kan er bijvoorbeeld een lichttapijt op de weg worden gecreëerd, wat het rijden in het donker zowel comfortabeler als veiliger maakt. Door specifieke LED's uit te schakelen, wordt tegenliggend verkeer niet verblind wanneer grootlicht wordt gebruikt. Het geavanceerde systeem biedt ook speciale functies zoals dynamische bochtverlichting en het accentueren van personen en dieren (in combinatie met Night Vision). De nieuwe achterlichten met doorlopende LED-strip en een verlicht Volkswagen-logo kunnen een speciale Coming Home- en Leaving Home-effecten realiseren. De nieuwe Touareg is verkrijgbaar met 19 of 20 inch lichtmetalen velgen, afhankelijk van de uitvoering. Optioneel zijn er zelfs 21 of 22 inch velgen te verkrijgen.

Touareg

Assistentiesystemen van het hoogste niveau

Als topmodel van Volkswagen is de Touareg uitgerust met de nieuwste en meest geavanceerde assistentiesystemen. Een bijzonder voorbeeld dat dit laat zien is de dakbeladingssensor, die informatie levert aan rijassistentiesystemen zoals het ESC. Als de sensor detecteert dat er een dakkoffer is gemonteerd, kan het ESC sneller reageren om de stabiliteit van de auto te behouden. Als er geen dakkoffer aanwezig is, zal het ESC juist de ingreep langer uitstellen. Met Travel Assist is gedeeltelijk geautomatiseerd rijden mogelijk, zelfs tot aan de topsnelheid is het systeem er om u te helpen. Met Park Assist Plus kan de Touareg op afstand worden geparkeerd of uitgeparkeerd met behulp van een app. Trailer Assist maakt het manoeuvreren met een aanhanger stukken makkelijker. Ten slotte zorgt Night Vision voor een verbeterde veiligheid door middel van een warmtecamera waarmee personen en dieren in de nabijheid van de weg vroegtijdig worden gedetecteerd en uitgelicht.

Touareg

Hoogwaardig ‘digitaal landschap’

De Innovision Cockpit is de ‘eyecatcher’ van het interieur van de Touareg. De Digital Cockpit (30,5 cm) en het Discover Pro Max infotainmentsysteem met een groot aanraakscherm van 38,1 cm vormen een combinatie die perfect op elkaar aansluiten. Dit creëert een geïntegreerd 'digitaal landschap', wat oogt als één scherm. De navigatiefunctie geeft nu informatie weer op rijbaanniveau en maakt gebruik van HD-gegevens voor een verbeterde weergave. De voicecontrol-functie behoort tot de nieuwste generatie en smartphones (Android en Apple) kunnen draadloos worden verbonden via App Connect. De laadcapaciteit van de USB-C poorten is 45 Watt (voorheen 15W), waardoor smartphones en andere apparaten nog sneller kunnen worden opgeladen. Andere interessante opties zijn onder andere het head-up display en het hoogwaardige geluidssysteem van Dynaudio.

Touareg

Ideale auto in alle omstandigheden

Elke Touareg is uitgerust met standaard 4MOTION vierwielaandrijving. Met diverse on- en offroadstanden biedt het 4MOTION-systeem optimale grip en stabiliteit in alle omstandigheden en op alle soorten terrein. Dankzij dit systeem, samen met een indrukwekkend trekgewicht van 3.500 kg, is de Touareg bijzonder geschikt voor het vervoeren van zware aanhangers, waaronder grote caravans en trailers voor paarden, auto's en boten. Optioneel kan de nieuwe Touareg worden uitgerust met adaptieve luchtvering, waardoor deze Volkswagen qua rijeigenschappen en comfort de strijd aankan met de beste premium SUV's op de markt.

Twee varianten

De nieuwe Touareg is verkrijgbaar in Nederland in twee varianten: de Elegance en de sportieve R. Beide modellen zijn voorzien van een plug-in hybride aandrijfsysteem en een achttraps automatische transmissie.

Touareg eHybrid Elegance

De Touareg eHybrid Elegance combineert een V6-benzinemotor en een elektromotor om een systeemvermogen van 280 kW/381 pk te leveren. Standaard beschikt de Elegance-uitvoering over Air Care Climatronic airconditioning, de Digital Innovision Cockpit met het Discover Premium navigatiesysteem, een panoramisch schuif-kanteldak, elektrisch verstelbare stoelen en lederen bekleding. De Touareg eHybrid Elegance onderscheidt zich op het gebied van verlichting met Matrix HD koplampverlichting en LED-achterlichten met dynamische rem- en richtingfunctie. Handige functies zoals een elektrisch bedienbare achterklep en Keyless Go startsysteem zijn ook standaard aanwezig. Voor een hoog niveau van comfort en veiligheid zijn Adaptive Cruise Control, Park Assist, Lane Assist, Front Assist en een achteruitrijcamera altijd inbegrepen.

Touareg R eHybrid

De Touareg R eHybrid, ontwikkeld door Volkswagen R, is ook voorzien van een plug-in hybride aandrijfsysteem, maar met een indrukwekkend systeemvermogen van 340 kW/462 pk en een maximumkoppel van 700 Nm. Hij biedt alle luxe van de Elegance-uitvoering en voegt daar sportieve accenten aan toe, zoals 20 inch lichtmetalen velgen genaamd 'Braga', blauwe remklauwen met een zilverkleurig R-logo, verlichte R-instaplijsten, een navigatiesysteem met een startscherm met R-logo en lederen bekleding 'Vienna' met blauwe stiksels. Daarnaast is een airconditioning met vier klimaatzones, interieurverlichting in 30 instelbare kleuren en luchtvering standaard inbegrepen bij de uitrusting van de Touareg R. Deze uitvoering is ook verkrijgbaar in de unieke matte lakkleur 'Silicium Grey'.

db2023au00462

Halverwege december op de markt

De verwachting is dat de nieuwe Touareg halverwege december beschikbaar zal zijn in Nederland. Gedetailleerde informatie over de specificaties en prijzen zal worden verstrekt in de aanloop naar de marktintroductie.