Maximaal comfort als doelstelling

Bij het ontwikkelen van de Volkswagen ID.7 was het realiseren van maximaal comfort één van de belangrijkste doelstellingen. De nieuw toegevoegde ergoActive premiumstoel helpt bij het behalen van deze doelstelling. De ergoActive biedt een innovatieve massagefunctie, automatische stoelventilatie en een nieuwe activeringsfunctie voor spiergroepen aan de wervelkolom en het bekken.

Ontwikkeld door nauwe samenwerking

De nieuwe ergoActive premiumstoelen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met orthopedagogen, fysiotherapeuten en sportwetenschappers van de Duitse AGR (Aktion Gesunder Rücken). Door deze samenwerking is er een stoel ontstaan met een massagefunctie die het bekken en de wervelkolom activeert. De tien luchtkussens die zich bevinden in de rugleuning zorgen voor de drukpuntmassage. In de rugleuning zitten twee van elkaar afzonderlijk opererende luchtkussens om ervoor te zorgen dat de passagier niet te lang in dezelfde houding zit.

Nieuwe ontwikkeling in zitcomfort

Volkswagen zorgt voor een nieuwe maatstaf na het integreren van de nieuwe stoelen in de ID.7 in de hogere middenklasse. Buiten de bekkenactivering worden er ook spieren in de rug geactiveerd door de pneumatische drukpuntmassage. Programma’s van 10 tot 30 minuten zorgen voor een massage op maat. De stoelen zijn voorzien van een handmatig verlengbaar onderstel voor de dijbenen, daarnaast kan de stoel verstelt worden in twaalf richtingen die één voor één elektrisch verstelbaar zijn. Drie stoelposities kunnen worden opgeslagen.

De dynamische stoelventilatie

Naast de massagefunctie beschikt de ergoActive stoel ook over de dynamische stoelventilatie. De ventilatie van de zitting werd afzonderlijk van die in de rugleuning, hierdoor is het mogelijk om stoelventilatie en stoelverwarming tegelijk aan te hebben staan. De optimale temperatuur voor stoelventilatie wordt bepaald door metingen van temperatuur en vochtniveau op het contactpunt tussen lichaam en stoel. Deze gegevens worden vergeleken met voorkeursinstellingen van het klimaatbeheersingssysteem voor een comfortabele ervaring.

'Smart climate mode'

Warm, droog of koel: Dit zijn de drie ‘smart climates’ waar een passagier uit kan kiezen. Door deze optie ervaart elke passagier afzonderlijk van elkaar het optimale comfort. Dit zorgt voor minder energieverbruik dan het aanpassen van de interieurtemperatuur.

Interieur Pakket Plus

Voor de ID.7 zijn de ergoActive stoelen beschikbaar in het optionele Interieur Pakket Plus, dat ook een 700-watt Harman Kardon audiosysteem met 14 high-end speakers en sfeerverlichting met dertig kleuren omvat.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen rond om de ID.7? klik op de onderstaande button en vul het formulier in!