Škoda navigatie update

Škoda's zijn uitgerust met verschillende navigatiesystemen. De nieuwste generatie systemen kunt u eenvoudig zelf updaten, bij de Škoda's die al wat langer meegaan voeren wij de update graag voor u uit. 

Voor welke modellen geldt de gratis online update?
De gratis updates van de infotainmentsystemen gelden alleen voor de nieuwe Fabia (Combi), Yeti vanaf mei 2014, Octavia III (Combi), Karoq, Kodiaq en Superb (Combi) vanaf najaar 2015. 
Hoe werkt het bij de overige modellen?
Nieuwe versies voor de overige systemen werken met een SD-kaart, CD-rom of DVD welke u bij ons kunt aanschaffen. 

Bekijk hieronder de updates voor de verschillende navigatiesystemen welke u zelf kunt doen.

Škoda navigatiesysteem Amundsen

Heeft u een 'Amundsen' navigatiesysteem? Dan kunt u de update hier vinden. 

Škoda navigatiesysteem Columbus

Heeft u een 'Columbus' navigatiesysteem? Dan kunt u de update hier vinden. 

De Škoda navigatie update in het kort

 1. Controleer uw model en type navigatiesysteem
  De 'oudere' types kunt u via ons laten uitvoeren. De nieuwere types zoals hierboven beschreven kunt u zelf uitvoeren.
 2. Download de juiste software
  U kan de juiste software hier downloaden. U heeft hiervoor de VIN code (Voertuig Identificatie Nummer), ookwel chassisnummer, van uw Škoda nodig. Deze is terug te vinden op uw kentekenpas of bij de voorruit van uw auto (aan de buitenkant te zien).
 3. Zet de software op een SD kaart
  Gebruik hiervoor minimaal een 32GB SD kaart i.v.m. de grootte van het bestand.
 4. Klaar voor de update
  Plaats nu de SD kaart met de nieuwe software in het navigatiesysteem van uw Škoda. U kan nu de SD kaart in het navigatiesysteem van uw Škoda plaatsen. Het is raadzaam om de motor te laten lopen tijdens het updaten. Bij het type Columbus kan u in het hoofdmenu de functie 'Update' aangeklikt worden, waarna de update zal beginnen. Bij het type Amundsen zal de update automatisch starten na het invoeren van de SD kaart.

Update garantie

Het Europese wegennet is continu in verandering. Škoda streeft naar zo recent mogelijke kaartinformatie, maar kan niet garanderen dat deze bij aflevering van uw auto volledig actueel is. Indien gewenst kunt u een kaartupdate ook door ons laten uitvoeren. De consumentenadviesprijs voor deze service is 25 euro inclusief BTW. Voor meer info over de kaartupdates of het online inplannen van de afspraak kunt u verder via onderstaande buttons.

NIEUW: plan telefonisch uw afspraak in via Jan

Plan uw afspraak in bij 'Jan', onze digitale assistent. Het werkt heel simpel en u kunt 24/7 een afspraak plannen via de telefoon. Probeer het uit en bel nu met Jan. Direct na het maken van de afspraak ontvangt u een reserveringsbevestiging via SMS.

Binnen 3 minuten telefonisch een afspraak plannen
Altijd bereikbaar, 24/7
Direct een SMS-bevestiging
Neemt altijd op, dus geen telefonische wachttijden