Veel voorkomende klachten:

• Trillen bij bepaalde snelheden
• Auto trekt naar links/rechts tijdens het rijden
• Auto rijdt erg nerveus en spoorgevoelig
• Stuur staat scheef bij rechtuit rijden
• Stuur draait niet vanzelf terug na een bocht

Merkt u deze klachten bij uw auto? Lees dan verder op deze pagina.

Trilling bij bepaalde snelheden

Merkt u een trilling in het stuur of in de auto bij bepaalde snelheden? Dan is de kans groot dat er een onbalans in één of meerdere wielen zit. 

Velgen en banden zijn af-fabriek nooit helemaal in balans. Nadat een band op een velg is gemonteerd, wordt deze door onze monteurs gebalanceerd op een speciaal balanceerapparaat. Door middel van loodjes wordt de combinatie in balans gebracht zodat er tijdens het draaien geen onbalans (en dus trillingen) ontstaat. 

Soms komt het na verloop van tijd voor dat er een balanceerloodje van de velg valt, waardoor een onbalans ontstaat. Een onbalans kan ook andere oorzaken (bijvoorbeeld beschadigingen) hebben.

Wat kunt u zelf nog proberen?
Pomp de banden op naar de voorgeschreven druk. De aanbevolen bandenspanning staat meestal vermeld in de deuropening en/of uw tankklep.

Afspraak maken
Wij kunnen (na een korte diagnose) uw wielen voordelig voor u balanceren balanceren. Onderaan deze pagina kunt u snel en eenvoudig online uw afspraak inplannen.

Wanneer uitlijnen?

Merkt u de volgende klachten tijdens het rijden?
• Auto trekt naar links/rechts
• Nerveus en spoorgevoelig rijgedrag
• Stuur staat scheef bij rechtuit rijden
• Stuur draait niet vanzelf terug na een bocht
Dan is het een goed moment om de auto te laten uitlijnen. Ook wanneer er onderdelen van het onderstel zijn vervangen/aangepast, is het sterk aan te raden om de auto te laten uitlijnen.

Bij het uitlijnen worden de wielstanden gecontroleerd en afgesteld op de voorschriften van de fabrikant. Dit is millimeterwerk, en daar hebben wij professionele (3D-laser) apparatuur voor. Na een goede uitlijning stuurt de auto rustiger, comfortabeler en is de wegligging aanzienlijk beter.

Een verkeerde uitlijning is bovendien zeer slecht voor de banden! Banden zullen veel sneller (en op een verkeerde manier) slijten.

Actuele uitlijn-actie(s):

Werkplaats-monteur_4

Werkplaatsafspraak maken

NIEUW: plan telefonisch uw afspraak in via Jan

Plan uw afspraak in bij 'Jan', onze digitale assistent. Het werkt heel simpel en u kunt 24/7 een afspraak plannen via de telefoon. Probeer het uit en bel nu met Jan. Direct na het maken van de afspraak ontvangt u een reserveringsbevestiging via SMS.

Binnen 3 minuten telefonisch een afspraak plannen
Altijd bereikbaar, 24/7
Direct een SMS-bevestiging
Neemt altijd op, dus geen telefonische wachttijden