Onderhoud van uw versnellingsbak

Net als een motorblok, heeft ook een versnellingsbak onderhoud nodig (weliswaar minder vaak). Denk bijvoorbeeld aan een olieverversing of spoeling (voor automatische transmissies). Regelmatig onderhoud (volgens het onderhoudsplan) verkleint aanzienlijk de kans op de noodzaak voor een complete revisie en daarmee hoge kosten in de toekomst.

Enkele veel voorkomende problemen:

Bonken bij optrekken en/of loslaten van het gas
Vaak wordt dit veroorzaakt door versleten motorsteunen en/of versnellingsbaksteunen. Tijdens het gas geven en gas loslaten heeft de motor-versnellingsbak-combinatie de neiging om op-en-neer te bewegen. De motor- en transmissiesteunen zorgen dat het op de plaats blijft en reduceren trillingen. Als deze steunen versleten zijn, heeft de motor-versnellingsbak-combinatie meer ruimte om te bewegen waardoor een bonkend geluid ontstaat.

Automaat schakelt moeizaam of geeft haperingen
De transmissie-olie moet (net als motorolie) regelmatig ververst worden. Automatische versnellingsbakken zijn gevoeliger voor verontreinigingen in de olie dan handgeschakelde transmissies. Mocht u schakelproblemen constateren bij uw automatische transmissie, kunnen we de versnellingsbak voor u spoelen en voorzien van nieuwe transmissie-olie. Wacht hier niet te lang mee, om nog meer slijtage aan uw versnellingsbak en eventuele schades te voorkomen.

Knarsend geluid bij schakelen (handgeschakeld)
Komt dit voor in (bijna) alle versnellingen? Dan bent u hoogstwaarschijnlijk toe aan een nieuwe koppeling. Heeft slechts één versnelling dit probleem? Dan biedt vervanging van de synchomeshringen uitkomst. Deze synchomeshringen zitten binnenin de versnellingsbak.

Revisie van uw versnellingsbak nodig?

Tijdens een revisie van uw versnellingsbak worden álle onderdelen vervangen die mogelijk kunnen slijten. Denk hierbij aan tandwielen, keerringen, lagers, synchromeshringen, maar ook het vervangen en verversen van de versnellingsbak olie. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat uw versnellingsbak weer als nieuw functioneert. 

Wat zijn de kosten?
De kosten van een complete versnellingsbak revisie zijn merk en model afhankelijk. Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende prijsopgave? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij denken graag met u mee

Een complete revisie is in veel gevallen helemaal niet nodig. Wij stellen altijd eerst een diagnose, denken graag met u mee en overleggen altijd voor de beste oplossing. 

Maak een afspraak via onderstaande button. Tijdens het maken van de afspraak, kunt u tekstueel een omschrijving van de klacht toevoegen.

Werkplaats-monteur_4

Werkplaatsafspraak maken

NIEUW: plan telefonisch uw afspraak in via Jan

Plan uw afspraak in bij 'Jan', onze digitale assistent. Het werkt heel simpel en u kunt 24/7 een afspraak plannen via de telefoon. Probeer het uit en bel nu met Jan. Direct na het maken van de afspraak ontvangt u een reserveringsbevestiging via SMS.

Binnen 3 minuten telefonisch een afspraak plannen
Altijd bereikbaar, 24/7
Direct een SMS-bevestiging
Neemt altijd op, dus geen telefonische wachttijden